SCHOOLING

Wild + Free

Här om dagen var det min födelsedag och jag passade på att fira mig själv med att bara göra sådana där saker som jag ville och har längtat efter. Förutom en lång, lång promenad i skogen, morgonkaffe på bryggan vid en liten magisk sjö i sällskap av andra än mig själv och fåglarna som sjöng sitt allra vårigaste, vackraste och bokläsning i solvärmen hemma på altanen ända tills barnen kom hem från skolan, gjorde jag något som jag haft i tankarna så länge: jag gick med i den finaste homeschooling community jag någonsin stött på ~ WILD + FREE ~ och startade en Sverigegrupp. Idag blev den godkäknd och kom live.

Så GRATTIS, inte bara till mig utan till alla oss svenskar som längtar efter att kunna ge våra barn en gedigen utbildning utan att behöva beröva dem friheten, äventyret och magin som barndomen och uppväxten borde få vara -nu finns

Worldschoolers of Sweden WILD + FREE

Because all good things are wild and free.

Ja, vem vill inte vara vild och fri!? Det är i alla fall precis vad jag längtar efter och ju mer jag läser av allden klokskap som den här härliga hopen hemskolningsmammor delar med sig av, desto mer förälskad blir jag i hela communityn. Det är något som träffar så rätt i mitt hjärta, det är vackert och ärligt så det gör ont och klingar så väl med mina drömmar och föreställningar om hur livet skulle kunna vara. Bitarna faller på plats, jag vet att jag av hjärtat är en hemskolningsmamma och att mina barn är ämnade att leva vilda och fria.

Det var min nyfunna vän från Californinen som gläntade på dörren till allt det här. Hon hade också den stora vänligheten att skicka mig några tidningar i höstas, och jag vet inte hur många gånger jag lusläst dem med tårar i ögonen och längtan i hjärtat. Det var som att hitta sin själ nedpräntat på papper och sig själv i utskriftsformat. Jag började följa Wild + Free på Instagram och även många medlemmars privata konton och det var underbart och frustrerande på samma gång för det blev genast uppenbart att mitt drömliv faktiskt existerar.

Så fint att veta att det finns själsfränder där ute.

Wild + Free är hundratals, eller ännu fler, hemskolningsmammors klokskaper och erfarenheter av verkligheten samlade i en fantastisk blandning av pedagogiker, metoder och inriktningar, för mig är det tunga bevis för att hemskolning fungerar och framför allt -sprängfyllt av kärlek och glädje över att få vara tillsammans med sina barn även längre upp i åldrarna. För mig är det en enorm tillgång och inspiration, något att luta sig mot i min del av världen där hemskolning är allt annat än välkänt och tillgängligt. Jag känner mig stark och trygg i vad jag vill när jag vet att det här finns bakom och under och framför mig. Något jag kan falla tillbaka på likaväl som det får mig att vilja framåt, vilket mycket väl skule kunna vara den ultimata kombinationen. Därför är jag både stolt och glad idag, över att numera få vara en del av något så stort och fint och verka under bannern Wild + Free!

Jag startade en Sverigegrupp i hopp om att vi ska bli fler som vill stå upp för hemskolning som ett fullgott alternativ till både förskola och den obligatoriska grundskolan. Fler som vill bryta oss loss och leva vilda och fria. Fler som vill ta vara på privilegiet att få dela livet och vardagen med barnen, leva och lära tillsammans i den mån vi kan här hemma eller om vi måste lämna landet för att få rätten att vara tillsammans.

-Nikki Rowe

Om du inte redan känner till Wild + Free så tycker jag att du ska gå in på sidan, klicka runt och läsa, läsa, läsa, beställa någon tidning i pappersformat om du tycker om att ha något vackert att bläddra i, börja följa communityn på Facebook och Instagram söka rätt på hashtag #wildandfreechildren för att hitta dina egna favoritkonton att börja följa. Tycker du om vad du hittar så hoppas jag att du klickar in dig på ett medlemsskap, det finns en gratisversion som ger dig tillgång till lite mer att läsa och lyssna på, du får mail lite då och då + möjligheten att gå med i olika grupper. Och givetvis hoppas jag att du vill gå med mig i Worldschoolers of Sweden Wild + Free, det blir så ensamt och tråkigt om det bara är jag.

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/wild-free/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *