FAMILY

Who we are

Jag kom att tänka på för ett tag sedan att jag ju faktiskt inte presenterat vare sig mig själv eller min familj sedan jag började skriva här. Hög tid för det, så här kommer kortversionen av vilka vi är:

Jag är Sara, en mamma och fru i fyrtioårsåldern:

Jag älskar allt som skapar frihet, enkelhet och glädje i mitt liv. Älskar att ha vårt brokiga lilla hus och halvvilda trädgård att sköta om och pyssla med, att vara ute och njuta av naturen överallt och året runt, att resa och uppleva världen nära och långt borta, att läsa, skriva och lyssna på musik, mat – älskar att planera, laga och äta god och hälsosam mat, smoothies och sallader allra mest. Jag älskar syrener, koltrastar och varmt väder.

Men mest av allt älskar jag min familj och att få vara tillsammans med dem. Det finns inget finare och viktigare än spendera tid med dem och att få vara en verklig del av mina barns vardag. Att få leva, växa och lära tillsammans med dem, varje dag, är den största lyckan och utmaningen för mig. Jag är en hopplös pedagognörd och tycker verkligen på riktigt att det roligaste som finns är att brainstorma, planera och förbereda aktiviteter, projekt och miljöer som kan öppna vägen rakt in i deras hjärnor, leda in på nya spännande ämnen och låta dem lära av längtan istället för tvång. Jag är familjens visionär som tror det mesta är möjligt, jag tror på drömmar, försöker följa mitt hjärta och litar mycket på magkänslan.

Och jag må vara rösten bakom de flesta orden här, men bakom varje ”oss” eller ”vi”  finns fyra personer till.

Pappa John, liiite äldre än mig:

Den stadiga klippan som hela den här familjen vilar på. Han jobbar hårt för att försörja oss och vi saknar honom alltid när han inte är tillsammans med oss. Är mycket realistisk och logisk, vill ha kalla fakta och bevis innan han ger sig in i något. Rolig, smart, trygg, tålmodig, lugn, snäll och den mest hjälpsamma människa man kan tänka sig. Älskar fotboll (att se på), hamburgare, datorer och musik och vet det mesta som är värt att veta om det.

Storebror Wilmer, på vippen att bli tonåring:

Klok och pålitlig, snäll, lugn och nästan alltid lätt att ha och göra med. Är strävsam, gör vad han ska utan att klaga eller säga så mycket och tycker om när allt får vara som det alltid varit. Älskar fotboll (att spela och titta på), kaniner, hundar, vårt hus och gaming. En livsnjutare som tycker att det alltid finns en anledning att ställa till med mys eller kalas.

Mellanbror Alfred nio år:

Har det största hjärtat man kan tänka sig. Skrattar, sörjer, njuter, avskyr, älskar, grubblar, visar tillgivenhet med hela hjärtat, hela tiden och uttrycker alltihop så man häpnar. Skaffar sig vänner vart han än kommer och skulle utan att tveka ge bort allt han äger till den som ber honom. Älskar att klättra, frihet, sommar, brottning, gaming, grodor, djur i största allmänhet, närhet och gos, vapen i alla dess former och musik.

Lillasyster Elvira, nästan åtta år:

Yrvädret. Vildare, starkare och mer fysisk än vad båda brorsorna varit tillsammans genom åren. Den mest sociala varelse jag någonsin träffat, älskar allt som har med många människor och stora tillställningar att göra och vill att det ska hända saker hela tiden. Har en otrolig förmåga att gå all in, har alltid någon lek, ett projekt eller ett intresse hon är som uppslukad av i veckor eller månader i sträck tills något nytt tar vid. Älskar bebisar och småbarn, kläder, frisyrer, allt som är vackert, sjukvård (för tillfället), gymnastik, sjunga, dansa och stå på scen.

Tillsammans är vi familjen H:

En alldeles underbar och ibland knepig blandning av personligheter, behov, viljor och längtan. Så olika vi är har vi ändå ett gemensamt: vår känsla för tid.

Vi lever i en slags egen tidszon med sovmornar och sena kvällar som vår naturliga rytm och när vi får följa den fungerar vi som allra bäst. Scheman och rutiner utöver den tillför inget gott för vår del, när vi får rå över vår egen tid och ta dagen som den kommer mår vi bra och trivs med livet.

Vi älskar att vara tillsammans. Vi älskar att vara hemma. Vi älskar att vara ute på resa. Och vi har valt våra egna vägar för att kunna leva så som vi vill, hemskolat istället för förskolat när barnen varit små och klamrat oss fast vid vår frihet så länge vi kunnat. Nu när skolan tagit över alla våra barn har våra möjligheter att styra själva krympts ner till ett minimum och det är dags att ändra på det. Vi försöker leva så gott vi kan inom vad ramen för skolan tillåter, försöker bevara glädjen och längtan att lära som en naturlig del av vår vardag, men vi försöker också hitta en väg ut ur Sverige. Kanske mest för att återerövra rätten att vara tillsammans på våra egna villkor och rå över vår tid igen, men också för att kunna ge barnen en större och vidare syn på vad skola kan vara, låta dem hitta tillbaka till lusten att lära och helt enkelt ge dem en rikare, djupare, bredare utbildning och nya dimensioner på tillvaron.

”The world is a university and everyone in it is a teacher. Make sure when you wake up in the morning you go to school”

T.D. Jakes

Med den inställningen kan väl worldschooling inte bli annat än jättebra!?

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/who-we-are/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *