LEAVING SWEDEN, MONEY

Where in the world?

VAR I HELA VÄRLDEN?

Ibland är det så man nästan tappar hakan lite. Som när ens tolvårig som absolut inte under några som helst omständigheter kan tänka sig att åka ut på långresa, än mindre flytta någonstans, yttrar till sin far att ”Vi kanske borde flytta till England, där måste man inte vara i skolan och så kan vi gå på fotboll…” Varpå fadern, som aldrig, aldrig någonsin nämnt det ens som en möjlighet svarar med ett litet lurigt leende på läpparna att ”Ja… jag kanske ska börja jobba på *företaget* i *den lilla staden* i England…”

Visserligen som ett litet skämt mellan far och son, men jag kan ändå inte se det som något annat än ett eller kanske till och med ett par steg i rätt riktning. Det är nya tankar som uppenbarligen rör sig runt här, och med nya tankar som öppnar upp minsta lilla glipa inåt hjärtat tror jag det förhåller sig så här:

För min egen del undrar jag bara varför jag inte kommit på tanken att kolla upp det här tidigare. Tanken har slagit mig, men mannens totala brist på intresse (eller åtminstone brist på visat intresse) har väl spelat in kan jag tro. Nu måste han ju ändå förstå att han inte kan säga sådana saker utan att sätta griller i huvudet på mig. Jag var såklart tvungen att ta reda på mer och döm om min förvåning när det visar sig att företaget han jobbar på finns i mer än 100 länder världen över. Nog för att jag visste att det är ett stort företag, men 100 länder! Och så väljer han att jobba i Sverige!?!

Här finns utvecklingspotential! Även om det inte är riktigt den friheten vi drömmer om, vi vill ju ha mycket tid tillsammans allihop, så kunde det ju ändå vara en början. Vi kunde få prova på vår hemma-worldschooling och låta andra sätt att försörja oss på växa fram under tiden.

Nu skrattar han mest åt min iver, min man, men jag tror han förstår allvaret bakom för min del ändå. För mig ringer bara en enda fråga i huvudet ikväll: var i hela världen ska vi börja?

Jag och min åttaåring har fått något att klura på. Världen öppnar sig. Bangkok (älskade stad…)? Portugal? Costa Rica? Filippinerna? Panama? Singapore? Kroatien?Argentina? Vietnam? Mexico? Eller Storbritannien för den delen, så får de se sin fotboll… Jag kan tänka mig nästan vad som helst tillsammans med dem!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/where-in-the-world/
Pinterest
Instagram

2 thoughts on “Where in the world?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *