LEAVING SWEDEN

When the bad news are actually good news

Baaam! Så kom det där svaret vi gått och väntat på hela långa sommaren: Nej. Det blev nej! Det går inte att få tjänstledigt från jobbet just nu med den arbetsbelastningen som är.

Och så rädd som jag varit för att få just det svaret, jag trodde verkligen att alla mina sista krafter skulle rinna ur mig, att allt, allt, allt skulle bli svart och jag skulle gå under om Johns chef skulle säga nej och därmed sätta stopp för våra planer på att tillbringa höst, vinter och vår i friheten ute i världen.

Så hade det kanske blivit också om det inte varit för fortsättningen: men om ett år, om han och chefen har med det i planeringen redan nu, så kommer han att få gå på tjänstledighet någon gång nästa sommar!

Och så det snudd på magiska när min man och jag tittade på varandra och sa:

”Då gör vi det!”       ”Vi åker!”

Från att ha dragit tidernas största nitlott till att ha kammat hem drömvinsten inom loppet av ett par korta minuter! Att höra de orden, se in i hans ögon och veta att han menar det när han säger att vi gör det, tände en gnistra, en stjärna inom mig, ett nytt hopp, en ny glädje, en ny styrka. Och fast jag knappt vågar yttra orden riktigt än, går och smakar på dem försiktigt och tänker att de kanske försvinner om jag säger dem för högt eller för många gånger, så växer sig allt det där inuti större och starkare varje stund. Jag var tvungen att fråga honom igen för att försäkra mig om att vi verkligen var överens – har vi bestämt oss för det här nu? Och ja, vi har bestämt oss, vi gör det här tillsammans, vi jobbar båda för att det ska bli verklighet, vi hjälps åt och vi är två nu. Ingenting kunde vara bättre! Jag skjuter gladeligen på mina planer några månader till så länge jag vet att vi är i det här tillsammans, allt planerande och funderande känns hundra gånger lättare och tusen gånger roligare när jag får dela det med honom, hösten som kändes mörkgrå, oändligt lång och tungrodd blev med ens gyllengul och flygande lätt och jag tror ta mig tusan jag blev lite nykär också i samma trollslag…

Nu har det här legat och grott några dagar och brett ut sig som ett mjukt täcke inuti. Stressen har runnit av. Ett stort lugn sprider sig i hela mig. Vi -det finns ett vi nu- har fått några månader till på oss att förbereda, en helt annan möjlighet att ordna och planera och få bitar att falla på plats än om vi skulle hasta iväg nu på två månader. Vi kommer att kunna lämna vårt hem och vårt liv här med en helt annan känsla av att ha gjort allting ordentligt och med detta facit i hand känns det bara skönt.

Något inom mig vill bara ropa ut min glädje, men som sagt, jag vågar nästan inte uttala orden så jag nöjer mig med en liten viskning: vi ska åka

Dåliga nyheter kan verkligen visa sig vara de bästa någonsin. Ikväll firar vi fredag med att berätta för barnen och börja nedräkningen till 13 juni 2019 och Frihet 2.0. !

Med det  får jag önska en riktigt fin helg!

 

 

 

 

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/when-the-bad-news-are-actually-good-news/
Pinterest
Instagram

3 thoughts on “When the bad news are actually good news

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *