TRAVEL

10 hours delay

På plussidan när man sent på kvällen får veta att tidigt morgonflyg blir 10 timmar försenat:

Du kan sova ut, äta den färdigpackade frukosten och dricka ditt dricka kaffe i lugn och ro hemma i köket och får påbörja din resa utvilad med nio timmars sömn i kroppen istället för tre!

Du hinner läsa färdigt det sista kapitlet i boken du var inne på, slipper således släpa med den för ett enda kapitel och kan börja på en helt ny på flyget!

Du hinner blogga och uträtta lite sista-minuten digitala ärenden med fullt fungerande wi-fi!

Det kommer inte att vara mitt på dagen och 25 grader varmt när du kommer fram, utan mitt i natten och lite svalare, så att resa i jeans som du av oförklarlig anledning planerat känns inte längre som en jättedum idé!

Du hinner komma på och har tid att leta fram de där sakerna du glömt att packa!

Sist men inte minst, det gör inte så mycket att du missat att ställa om klockan till vintertid och du slipper vara en timme sådär panikartat sen på väg till flygplatsen…!

På minussidan:

Du missar hela den där mysiga grejen med att stiga upp mitt i natten, ge dig iväg med bara tre timmars sömn i kroppen och äta din frukostmatsäck på ett kallt golv utanför säkerhetskontrollen!

Det kommer inte att vara mitt på dagen och 25 grader varmt när du kommer fram, utan mitt i natten och lite svalare så du går miste om att kliva ut i den där underbara värmechocken där du ångrar att då åkte i jeans!

Ditt hem som var i så fin ordning när du gick och la dig, redo att lämnas och komma tillbaka till, kommer att behöva återställas både en och två gånger innan det äntligen är dags att ge sig av!

Minutrarna seeegar sig fram och de vakna timmar du barnen får tillbringa hemma känns lika långa som de 44 veckor de redan väntat, längtat och räknat ner till denna resa!

Och så återigen sist men absolut inte minst, det som nästan helt överskuggar alla andra plus och minus, barnens stora, stora förtvivlan över att gå miste om en hel dag av sin drömresa. Just i den stunden de får veta vad som hänt förstår de inte riktigt hur lyckliga de är som ska få åka iväg i fortfarande sex dagar, de sörjer den där sjunde dagen så grundligt och är så ledsna att det inte blir exakt sådär som de tänkt sig att det bara är att låta dem gråta ut. Länge och väl.

—————————————

Men sen plötsligt och äntligen, äntligen är du iväg, väntan och köandet

får något fridfullt över sig och det underbara pirret av glädje och spänning tar över.

Det är ändå något av det finaste med resandet, att det blir som det blir, man vet aldrig vad som kan hända, man får lära sig gilla läget och det här är vi när vi är vårt allra bästa:

Tillsammans under en trappa på en flygplats, med fika to go på väg mot något nytt!

 

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/when-a-10-hours-delay/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *