LEAVING SWEDEN

What I actually hate

Hat är ett starkt ord som jag inte tar till så ofta. Försöker hitta andra ord för saker som jag tycker illa om. Men det finns ändå några saker som jag hatar och här är en:

När min tolvåring framåt kvällen börjar säcka ihop, förkyld, hängig och nästan lite febrig och min första tanke är:

Bara han kommer iväg till skolan imorgon!

När min oro för att han ska behöva stanna hemma är större än min omsorg om hur han egentligen mår. Vad det gör ont i mig när jag inser att jag just tänkt den tanken. Jag skäms över att berätta det här, men vill ändå göra det för att det säger något om hur stor pressen uppifrån och rädslan för att hamna i onåd hos skolväsendet är. Det säger något om varför det är så viktigt för mig att komma ifrån det här landet.

Till saken hör att han hade väldigt hög frånvaro förra terminen. Helt berättigad och giltig på grund av otur med sjukdom, men ändå väldigt hög. Så hög att vi fick ett brev från rektorn som förklarade hur oroande det var, vilka stora problem det skulle kunna leda till i hans framtid och att vi kunde få hjälp från skolans sida att upprätthålla skolplikten. Förmodligen ett standardbrev de måste skicka ut vid en viss procents frånvaro, men han fick fina betyg ändå så jag undrar om man inte borde oroa sig mer över hur någon kan vara borta 25% av tiden utan att komma efter? Det där brevet gav i alla fall en obehaglig känsla och den sitter i än. Jag frågar mig vad det är skolan och samhället gör med mig, som får mig att vara mer bekymrad över närvaron än hur min son mår och jag vill gråta av både skam och sorg över hur långt det har gått. Jag hatar det!

Det talas så mycket om vilket fritt land Sverige är, hur fint det är att vara barn och förälder här. Jag håller inte med. Jag tycker Dayna Martin slår huvet på spiken här:

 

”If you need to ask an institution permission for time with your children, you are not living in true peace and freedom.

If you are fearful of being reprimanded or punished by an institution if your child is missing a day of school you’re living in bondage.

When the schools needs come before  your family’s needs, you are being controlled and not living the free and joyful life that you deserve.

The only way to true freedom is to eliminate school from your lives -entirely! You have the power to do this now. Don’t wait! You will never get this time with your children and they will never be this young again”

                                          Dayna Martin

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/what-i-hate/
Pinterest
Instagram

2 thoughts on “What I actually hate

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *