SCHOOLING

Unleashed in the kitchen

Det här är min son på rätta stället.

Ensam i köket och fri att göra som han vill är han på sitt happy place. Ända sedan han var två, tre år har jag hittat honom här så fort jag vänt ryggen till, bakande random-kakor helt efter eget huvud och på impuls. Gärna med mycket grönt i och ofta ganska oätligt i slutänden, en lycklig pojke i sitt mest kreativa kaos.

Slöseri med prima råvaror kan man tycka, min man tycker ofta det och att han ska baka efter recept så att det verkligen blir något, och visst svider det lite ibland när kag ser mina sista fina ekoägg knäckas ner i den gröna smeten, men jag ser också något mer.  Jag ser vad det gör med honom. Jag ser hur det lyser om hela honom, av iver och glädje och koncentration när han går lös och tänker och trstar och provar sig fram till nya, alldeles egna recept. Jag ser hur han går från klarhet till klarhet när han experimenterar med både ingredienser och redskap, för allt måste undersökas, så är det med min pojke.

Jag ser stoltheten och förväntan när han får bjuda på sina delikatesser.

Och jag ser, och känner, att det faktiskt blir bättre och bättre för varje gång, smaken blir godare, konsistensen mer kaklik så någonting lär han sig och mina ägg är uppenbarligen inte det minsta bortkastade.

Skola av bästa sorten!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/unleashed-in-the-kitchen/
Pinterest
Instagram

One thought on “Unleashed in the kitchen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *