TRÄDGÅRDSLEKEN TRÄFFAR

TRÄDGÅRDSLEKEN

Välkommen till en varm och öppen mötesplats där barn med föräldrar eller annan vuxen träffas för att leka, lära, växa, umgås eller bara vara, tillsammans med varandra och i gemenskap med andra.

Så länge jag och min familj bott här har vår trädgård varit fylld av liv och rörelse och till glädje för oss och alla de barn och föräldrar som varit del i vårt familjedaghem.

NU PROVAR VI NÅGOT NYTT!

Vi öppnar upp vår trädgård för alla som vill komma och bjuder in till fri lek och kreativitet i en rolig, inspirerande, utmanande och tillåtande utomhusmiljö.

Här kan man låna, material, leksaker och redskap och låta barnen följa sin egen nyfikna lust att utforska, skapa, leka och lära, använda sig av färdigplanerade aktiviteter, lekar, uppgifter och teman med tips och idéer hur man kan arbeta tillsammans, barn och föräldrar, eller bara komma och sitta ner, fika, prata och landa en stund i sällskap av nyfunna vänner

Här finns inga måsten men en hel liten värld av möjligheter!

Föräldralediga, hemmaföräldrar, hemskolare på visit, dagmammor…

Välkomna

TISDAGAR kl 9-12

Till och med den 10/12 -20

Trädgårdsleken fungerar liknande en parklek ~ öppen förskola i liten skala där det är fritt att komma och gå som man vill under öppettiderna.

En annorlunda sensommar, höst och vinter väntar där inomhusaktiviteter och stora barngrupper kanske inte känns självklara, men vi kan fortfarande träffas utomhus!

Med omtanke om varandra träffas vi i mindre grupper, inte fler än runt tjugo barn och vuxna sammanlagt beroende på åldrar och olika förutsättningar från gång till gång.
I vår trädgård finns gott om plats att sprida ut sig men för att vi ska kunna hålla både rekommendationer kring smittspridning och en trygg, nära gemenskap behövs en föranmälan senast kl. 15 dagen innan.

100:- per tillfälle och person som är stor nog att kunna sitta själv.

Jag erbjuder även avlastning i form av
föräldrafri lek
under särskilda tider för barn som är vana att vara med i Trädgårdsleken.

Läs mer längre ner!

I Trädgårdsleken rår man över sin egen tid och barnen får själva visa vägen till vad de vill göra.
Vi vuxna får öva oss i konsten att ta ett steg tillbaka, lyssna in och försöka hjälpa till bara när vi behövs, utan att ta över eller avbryta.

För varje vecka finns planerade aktiviteter som var och en är fri att följa så mycket eller lite man vill, men utan fasta programpunkter och hålltider.

Gemensamma aktiviteter får gärna uppstå spontant på barns eller vuxnas initiativ, vem som helst är välkommen att bjuda in till sångstunder, lekar, projekt, sagoläsning eller vad som faller på.

I Trädgårdsleken arbetar jag, Sara, jag finns alltid till hands för att hjälpa till och vägleda där det behövs, men vi är här tillsammans, alla har vi något att lära av varandra och genom att ta vara på varandras idéer hjälps vi åt att skapa en plats där alla kan trivas och får chansen att blomma sitt allra finaste.

Ingen gång blir den andra lik men några saker kan man alltid göra i vår trädgård:

~ Leka fritt ~

Springa runt, klättra, klänga och gunga i träden, krypa in i kojor och gömmor, skapa fantasivärldar och glömma tid och rum i ostörd lek.

~ Leva trädgårdsliv ~

Påta i jorden, gräva, kratta, kompostera, pyssla om insekter, småfåglar och djur som kommer på besök, känna, lukta, smaka, odla från sådd till skörd och förundras över stort och smått när årstiderna växlar.

~ Skapa ~

Måla, rita, klippa, klistra, forma, bygga, pyssla och vara kreativ med naturliga material från trädgården, skogen, stranden, köket och återvinningskorgen när skaparlusten faller på.

~ Leka med vatten och lera ~

Inget är så enkelt och underbart som att få leka och kladda ohämmat med vatten och lera. Regn, is, snö, vattenspridare, baljor, kannor, slevar, trattar, flaskor, byttor, sand, jord, skum… här får man uppleva vatten och gegga i alla dess former under årets gång.

~ Snickra, bygga och konstruera ~

Gå loss i brädhögen, med plankor, pinnar, plattor, rep, riktiga verktyg, spik och skruv, stora filtar, lakan, kuddar för kojbyggen och alla slags påhittiga konstruktioner.

~ Låna böcker och sagopåsar ~

Krypa upp i soffan, i hängmattan, i ett träd för att läsa en bok eller tidning, eller plocka fram en sagopåse där sagorna får liv och kan berättas med hjälp av figurer, lek eller kanske en teaterföreställning.

~ Leka med teman ~

Här har man fri tillgång till allt material vi använder oss av som hemskolare och familjedaghem. Färdigplanerade aktiviteter, övningar, lekar, pyssel, böcker, uppgifter, experiment som går att anpassa för olika åldrar, inom olika ämnen och teman ~ till exempel språk, matematik, natur, kultur, teknik, rörelse ~ med tips och vägledning i hur man kan arbeta med det föräldrar och barn tillsammans. Ledaren hjälper också gärna till att komma igång för den som önskar.

~ Låna leksaker och spel ~

Här finns också en uppsättning helt vanliga leksaker som lego, några dockor, bilar, babyleksaker, bollar, pussel, sällskapsspel för olika åldrar och annat skoj att låna.

~ Fika och äta matsäck ~

Kaffe, te och dricksvatten finns alltid till alla.
Vill man ha frukost, fika, frukt, mellis, lunch eller något annat tar man med själv och äter när man tycker att det passar.
Tillgång till kylfack och micro finns.

~ Låna toalett ~

Inomhus finns tillgång till gästtoalett direkt innanför dörren.


All verksamhet sker utomhus, året om i alla slags väder. Risken att bli både lortig och blöt och få en och annan reva eller färgfläck på kläderna är mycket stor, så oömma kläder efter väder och ombyte rekommenderas.

Naturligtvis gör jag vad jag kan för att ha det tryggt och säkert i trädgården, men min strävan är också en så naturlig utomhusmiljö som möjligt som är anpassad för barn och vuxna i alla åldrar, vilket innebär att det finns både smått och stort, vasst och mjukt, högt och lågt. En viss risk att göra sig illa finns alltid. Allt deltagande sker därför helt på egen risk och som vuxen har man fullt ansvar för sig själv och de barn man har med sig.

I Trädgårdsleken arbetar jag, Sara, som är utbildad pedagog med många års erfarenhet av arbete inom barnomsorg, barnaktiviteter och hemskolning i olika former. Jag finns alltid här som ett par extra ögon och händer, jag hjälper gärna till att komma igång med aktiviteter och övningar, tipsar, inspirerar, stöttar och vägleder eller bara lyssnar.
Jag finns här för er!


FÖRÄLDRAFRI LEK

Alla behöver vi avlastning ibland och när barnen vant sig vid att vara med i Trädgårdsleken och känner sig trygga och glada tillsammans med Sara finns även möjlighet att lämna dem för några timmars föräldrafri lek medan man själv uträttar annat – jobbar, gör ärenden, tränar, sover, städar – vad helst man känner att man behöver.

300 :- per tillfälle och barn som är stort nog att kunna sitta själv.

Minst tre och max sex barn per tillfälle.

PRISER och VILLKOR

Det går utmärkt att bara boka ett tillfälle eller att titta in då och då, men här finns också chansen att återkomma gång på gång, skapa ett nätverk, bygga hållbara relationer och forma en vardag med en barnomsorg som man själv får vara en viktig del av.

FÖRÄLDRAR-BARN ~ tisdagar

1 gång 100:- per person, barn som vuxna
Familjepris max 400.-

4 gånger 300:- per person, barn som vuxna
Familjepris max 1000:-

DAGMAMMOR OCH GRUPPER ~ tisdagar

1 gång 100:- per person, barn som vuxna,
Grupp pris max 7 personer 600:-

4 gånger 300:- per person som är tillräckligt stor att sitta själv
Grupp pris max 7 personer 1800:-

FÖRÄLDRAFRI LEK ~ onsdagar och fredagar

1 gång 300:- per barn som är tillräckligt stort att kunna sitta själv
Syskon 200:- för barn två, tre, fyra… o.s.v.

4 gånger 900:- per barn som är tillräckligt stort att sitta själv
Syskon 700:- för barn två, tre, fyra… o.s.v.

Minst tre och max sex barn per tillfälle.

Alla priser är inklusive moms och betalas med Swish vid bokning.
När betalningen kommit in skickas en bekräftelse och är platsen bokad.
Bokningen är bindande, missar man ett tillfälle har man en gång till godo och kan boka en ny dag men pengarna betalas inte tillbaka.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *