FAMILY, SCHOOLING

Summer activities

Bilder från en rolig första sommarlovsdag, vi besökte Botkyrka summer games, en stor park i ett miljonprojektsområde där man fick prova på olika sporter och kulturaktiviteter. Fotboll, hockey, parkour, dans, skytte, basket, fäktning… massor av skoj och instruktörer på plats, öppet tre dagar i sträck och helt gratis. Min familj fastnade för graffiti, lasergevär och området med lustiga cyklar av alla tänkbara slag.

Sverige skulle vara ett fantastiskt land att worldschoola i om man bara fick chansen fullt ut!

Det finns så mycket roligt att göra, så många aktiviteter, grupper, kurser, träffar att delta i och så många fina, intressanta och pedagogiskt uppbyggda muséer, parker, miljöer och utställningar att besöka som skulle kunna göra lärandet både roligt, enkelt och levande. Mycket är också gratis eller nästintill och jag kan tycka det är slöseri med alla dessa resurser när man förbjuder hemskolning. Så många bra ställen som ingen har tid att besöka, och gör man väl ett besök en gång så ska det stressas igenom för att man vill hinna se allt, trängs med tusen andra helglediga familjer eller är där tillsammans med tjugo andra i en skolklass. Det är synd och skam att man inte är tillåten att ta vara på allt det här ens om man lyckats skapa sig förutsättningarna att hemskola och skulle ha möjligheten att uppleva saker och ting grundligt i lugn och ro. Både sorgligt och dumt.

Men nu är det sommarlov och vi kan vara med på så mycket eller lite vi vill av olika aktiviteter som anordnas.

Jag förstår att det ser olika ut beroende på var i Sverige man bor, men här i Stockholmstrakten är möjligheterna verkligen oändliga. Här behöver ingen sitta hemma som inte vill! Vår kommun är fenomenal på att ordna gratisaktiviteter för familjer och ensamma skollovslediga barn, det är kanske en av fördelarna med att bo i en kommun där det finns ett antal mer eller mindre utsatta områden, de måste helt enkelt ordna saker och det gagnar ju även oss.

Jag älskar det här. Av hela hjärtat och fullt ut. Jag, John och barnen. Tillsammans. Fria att dag för dag göra precis det vi vill. Det räcker hur långt som helst och är egentligen det enda jag behöver för att vara lycklig. Sommarlovet har bara börjat och jag går dessutom omkring med känslan av att det kan vara vårt längsta sommarlov någonsin som just tagit fart, med bara ett litet avbrott för skola innan vi kan ge oss av i höst. En svindlande känsla och livet kunde faktiskt inte vara så mycket bättre än just nu.

*

Klicka in på kommunens hemsida där du bor eller på en plats du ska besöka i sommar för att hitta gratis evenemang och aktiviteter för hela familjen, ta vara på alla möjligheter som bjuds och se till att Worldschoola Sverige på lovet!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/summer-activities/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *