MONEY

Square one

På två helt galna veckor har jag hunnit skaffa mig ett extrajobb och glatt mig över det, börjat nya jobbet, jobbat några dagar och haft ångest över det, bestämt mig för att situationen är ohållbar och avslutat det hela. Så nu står jag här, tillbaka på ruta ett igen och undrar vad jag ska hitta på härnäst.

Jag har fått anledning att fundera både en och två och tio gånger över vad ett jobb är värt egentligen, över hur jag vill värdera min tid och min sinnesro och vad jag kan, vill, orkar och är beredd att offra för andras förväntningar och behov när det får mig själv att må riktigt dåligt.

Att säga nej är så svårt. Att göra någon besviken är jättejobbigt. Men ibland är det väl enda vägen om man ska komma hel ur det själv.

Jag stod inte ut med konstant klump i magen och oro i bröstet, inga pengar i världen är värda att trycka in sig själv i ett sådant sammanhang

Det tog hela helgen att samla sig och komma över persen med oavbrutet stresspåslag, hjärtklappning och häftiga andetag. Men nu är det söndagkväll och jag vet att jag behöver inte gå tillbaka dit igen, en fridfull vecka ligger framför, jag kan andas lugnt och det är svårt att känna sig som något annat än en vinnare trots allt. Stark och fri!

*

Jobbet var -för den som undrar- på en mycket problematisk förskola. Barnomsorg när den är som allra värst skulle man kunna säga. Jag ömmar verkligen för både barn och vuxna som är fast och måste vara kvar där, men jag kan inte stanna och gå under med dem när jag inte avsolut måste.

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/square-one/
Pinterest
Instagram

One thought on “Square one

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *