LEAVING SWEDEN, SIMPLIFY

Små vardagsting

Några nya små vardagsting har smugit sig in i våra liv, små sysslor som hör reseförberedelserna till och knaprar till sig några minuter här, någon timme där av vår lediga tid på ett ganska trivsamt sätt faktiskt. Vi lever fortfarande med känslan av att det är lång tid kvar tills vi ger oss av och insalta mak betar vi jag mig igenom rum för rum och där jag lagar trasigt, bättrar på målning, skrubbar och städar av, rensar ur och sorterar upp, packar ner i lådor det vi klarar oss utan redan nu.

Ny vardaglig syn. Utrensning pågår. Bra på en himla massa vis.

Tanken är någonstans att det ska gå lätt och smidigt och vara så gott som klart redan när vi kommer till augusti och ska lämna huset vidare, bara packa det sista, storstäda och dra… Ändå tar det så mycket längre tid än jag föreställt mig och jag har fortfarande inte kommit längre än där jag hade tänkt att jag skulle vara vid jullovet, så vi får väl se hur det går med det. Blir väl panik och stress in i sista sekund som vanligt. Minns så väl  när vi lämnade vårt hus för att vara borta fyra månader den gången då det begav sig. Det var med andan i halsen och en smäll i dörren som kändes snudd på oförskämd för att vara tack och adjö till sitt hem för så lång tid, sen var det pang in i bilen och gasen i botten direkt mot flygplatsen och… ja, vi hann och allt gick bra, men att det ska vara så svårt!?

Så vi får se om och hur det här småduttandet hjälper, jag tycker hur som helst det är fina små saker att ägna sig åt.

Just nu är det skolrummet som får sin genomgång. Den nya geiffelväggen är klar och invigd, skåp och hyllor rensade, väggar tvättade och lister målade… Snart färdigt och vardagsrummet står på tur.

Vet inte riktigt vem som tyckte det var roligast med ny vägg att rita på -Elvira eller mormor… eller kanske jag…

Vi har numera också en reslåda. De där sakerna vi vet, eller i alla fall tror att vi ska ha med oss och inte ska använda innan vi reser och inte kan ligga kvar huller om buller överallt när det rensas ut i övrigt.

Reslåda. En sån underbar sak. Först ner var en bunt korsord som farfar och farmor sparat åt oss så fint.

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/sma-vardagsting/
Pinterest
Instagram

One thought on “Små vardagsting

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *