LEAVING SWEDEN

Skriv så det knakar

Ledsen flicka imorse. Tycker att tio skoldagar är alldeles för långt kvar till sommarlov och jag har ärligt talat så svårt för det här. Sju år gammal, första året nästan avklarat men så många återstår och redan alldeles less och skoltrött, det känns så fel. Innan skolan tog vid hade mina barn inte ens tänkt tanken att ”lära sig” skulle vara något tråkigt och jobbigt. Det var något som hände av bara farten, i äventyret och leken, runt köksbordet, i våra samtal och projekt, på utflykter, i böckerna vi läste, med vänner och i olika sammanhang, i verkliga livet överallt och hela tiden. Jag sörjer att det inte är så längre, att de numera fröknippar ”lära sig” med press och tvång till stillasittande, tråkigt tragglande. Jag undrar ofta för mig själv hur lång tid det skulle ta att komma över den låsningen och hitta tillbaka till att lära av liv och lust om man lämnade det här för att skola själva?

Åter till min ledsna flicka. Jag tröstar och peppar bäst jag kan förstås och vi pratar om sommarlovet som (trots tio skoldagar kvar!) snart är här, vi pratar om vår dröm att kunna ”ge oss ut i världen” som hon säger, om att sköta skolan själva och lära oss på vårt sätt. Jag förklarar lite att jag gör allt jag kan för att det ska bli så, att det är därför jag sitter vid datorn och skriver och skriver så mycket och jag lovar att jobba hela dagen med det idag.

”Ja gör det, skriv så det knakar mamma!”

säger hon med gråten i halsen innan hon biter ihop och gör det hon vet att hon måste. Det gör ont att säga hejdå en sådan gång och se henne linka iväg, men de där orden bär jag med mig idag. Och jag ska skriva så det knakar, på allt och inget som kan få oss dit vi vill, det lovar jag min lilla flicka!

Lycklig nog att kunna välja min arbetsplats för dagen. Det önskar jag mina barn också!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/skriv-sa-det-knakar/
Pinterest
Instagram

2 thoughts on “Skriv så det knakar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *