SKOGSLEKEN TRÄFFAR

SKOGSLEKEN

Vi välkomnar alla barn med föräldrar eller annan vuxen att leka, lära, uppleva och koppla av ute i det vilda och fria, tillsammans med varandra och i gemenskap med andra.

FÖLJ MED OSS TILL SKOGS!

Vi bjuder in till fyra fina onsdagar i september och oktober där vi slår läger för dagen på olika platser runt om sjöarna i Vinterskogens naturreservat i Tumba/Vårsta.
Exakt plats meddelas till den som anmält sig när dagen närmar sig.

Lägerplatsen ställs varsamt i ordning utifrån vad naturen själv har att bjuda på, för att inspirera till lek, kreativitet, rörelse och avkoppling.
Här kan man låna material, redskap och utrustning för att låta barnen följa sin egen nyfikenhet att utforska, skapa, leka och lära, ta del av färdigplanerade aktiviteter, uppgifter och teman med tips och idéer hur man kan arbeta barn och föräldrar tillsammans.
Man kan ge sig ut på långa upptäckstfärder, små och stora äventyr eller komma och bara sitta ner och landa en stund, fika, prata, ha det trevligt och låta barnen leka fritt i den närmaste omgivningen.

Här finns inga måsten men helt ny värld av möjligheter!

TA CHANSEN ATT UPPLEVA HÖSTSKOGEN TILLSAMMANS PÅ ETT NYTT SÄTT!

100:- per tillfälle och person som är tillräckligt stor att kunna gå själv
4 gånger 300:- person som är tillräckligt stor för att kunna gå själv

I Skogsleken får leken vara verkligt fri, var och en får rå över sin egen tid och barnen får själva visa vägen till vad de vill göra.

För varje vecka finns planerade aktiviteter som man är fri att följa så mycket eller lite man vill, men utan fasta programpunkter och hålltider.

Gemensamma aktiviteter får gärna uppstå spontant på barns eller vuxnas initiativ, vem som helst är välkommen att bjuda in till sångstunder, lekar, projekt, sagoläsning eller vad som faller på.

I Skogsleken arbetar Sara, en pedagog med stor skogsvana som alltid finns till hands för att hjälpa till och vägleda när det behövs, men vi är här tillsammans och genom att ta vara på varandras idéer hjälps vi åt att skapa ett sammanhang där alla kan få växa, ha roligt och trivas i skogen.

Ingen gång blir den andra lik, men här kan man alltid:

~ Leka fritt ~

Det finns ingen bättre lekplats, skogen är som gjord för att springa, klättra, hoppa, krypa, åla, rulla, gunga, lyfta, släpa, dra och bygga, hitta spännande saker, krypin och gömmor, glömma tid och rum, sväva iväg i fri lek och sin allra vildaste fantasi.

~ Skapa, bygga, pyssla, måla ~

Skogen är är en riktig skattkista fylld av skaparmaterial att plocka fritt av och vid lägerplatsen finns redskap, verktyg, papper, pennor saxar, snören, rep, färger, lim och annat som kan vara till hjälp när kreativiteten slår till.

~ Tälja, hugga ved och elda ~

Knivar och yxa finns att låna och beroende på plats och väderförhållanden tänder vi lägerelden så ofta vi kan!

~ Fika och äta matsäck ~

Ta med fika, frukt, mellis, lunch eller något enkelt att laga till över öppen eld eller på spritkök. Vi tänder brasa och spritkök så ofta väderförhållandena gör det möjligt.

~ Leka med vatten och lera ~

Gegga loss med vatten, jord, lera, kottar, barr, frön och pinnar

~ Hänga i hängmatta ~

Gunga tillsammans eller för sig själv, hejvilt eller alldeles lugnt och stilla, lyssna, lukta, titta upp bland trädtopparna, bara vara och andas skogsluft.

~ Låna böcker och sagopåsar ~

Välja en bok från vårt lilla skogsbibliotek som varierar från gång till gång eller en sagopåse, krypa in i en grankoja, under en filt eller upp i hängmattan för att läsa, berätta och leka.

~Leka med teman ~

Här har man fri tillgång till förberedda aktiviteter, övningar, lekar, pyssel, böcker som passar extra bra för skogen, med tips och inspiration hur man kan arbeta med det tillsammans, föräldrar och barn. Sara hjälper också gärna till med att komma igång för den som önskar.

~ Låna redskap och utrustning ~

Här är det fritt fram att låna kikare, luppar, täljknivar, yxa, håv, metspön, hinkar, bägare, måttband , karta, kompass och annat som kan behövas för att ge sig ut och utforska sjöar, skog och mark.


Skogsleken passar för alla familjer, barn och vuxna i alla åldrar. Nybörjare i skogen eller vana frilufsare spelar ingen roll, vi är här tillsammans och alla har vi något att lära av varandra.

Skogen är på sitt självklara vis full av utmaningar och en perfekt plats för stora och små barn att få utforska sina gränser och tänja en aning på dem, prova på att ta risker i lagom dos och klara sig ur knepiga situationer på egen hand.
Vi vuxna får öva oss i konsten att ta ett steg tillbaka, finnas till hands och hjälpa till när vi behövs men utan att styra, störa eller stoppa i onödan.

Reglerna i skogen är enkla:

· inte störa ·
· inte förstöra ·

Reglerna i Skogsleken likaså:

· var rädd om dig själv · var rädda om varandra· · var rädd om naturen · var rädd om våra saker ·

På så sätt hjälps vi åt att skapa en varm och tillåtande atmosfär där leken verkligen får vara vild och fri, utan pekpinnar, krav på prestation eller förväntningar att leva upp till och där vi kan trivas tillsammans.

Att leka och röra sig fritt i skogen, använda riktiga verktyg och redskap innebär alltid en viss risk att göra sig illa. Allt deltagande sker därför helt på egen risk och som vuxen har man fullt ansvar för sig själv och de barn man har med sig.

Risken att bli blöt, lortig och få en och annan reva eller färgfläck på kläderna är också mycket STOR! Tåliga, oömma, rörliga kläder efter väder och ombyte rekommenderas!

Många verksamheter har hållit och håller fortfarande stängt på grund av Covid-19, men naturen står öppen! Utomhus kan vi fortfarande träffas så länge vi är helt friska och bara träffas i mindre grupper, aldrig fler än runt tjugo barn och vuxna sammanlagt, beroende på åldrar och förutsättningar från gång till gång.

För att kunna hålla både rekommendationer kring smittspridning och en trygg, nära gemenskap behövs en föranmälan.

PRISER och VILLKOR

Det går utmärkt att bara boka ett eller ett par tillfällen, men här finns också chansen att börja skapa ett nätverk och bygga hållbara relationer för att forma en vardag med en barnomsorg som man själv får vara en viktig del av. Se även TRÄDGÅRDSLEKEN!

FÖRÄLDRAR-BARN -onsdagar

Prova på – första gången 50:- pers som är stor nog att kunna gå själv

Därefter:

1 gång 100:- per tillfälle och person som är stor nog att kunna
gå själv
Familjepris max 400:-

4 gånger 300:- per tillfälle och person som är stor nog att kunna gå själv
Familjepris max 1000:-

DAGMAMMOR och GRUPPER -onsdagar

Prova på – första gången 50:- per person som är stor nog att kunna gå själv

Därefter:

1 gång 100:- per tillfälle och person som är stor nog att kunna
gå själv
Max 7 personer 600:-

4 gånger 300:- per tillfälle och person som är stor nog att kunna
gå själv
Max 7 personer 1800:-

FAMILJELÖRDAG -lördagar (kommer snart)

.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *