LEAVING SWEDEN, TRAVEL

Six months to go

Idag, ikväll, ungefär nu, är det exakt sex månader tills vi reser iväg och det känns som en slags magisk gräns att passera. Det är just så de brukar säga, de som gjort samma sak:

”Vi gjorde det på sex månader, det var så lång tid det tog att ordna allt och komma iväg”

Och nu är det vi som är där. Hur vi än vänder och vrider på det så är det inte mer än sex månader som obönhörligen räknas ner från och med nu. På gott och ont, för visst är det underbart att det närmar sig, men listan med allt som måste göras verkar inte minska i samma takt som tiden tickar på. Än så länge.

Februari var inte direkt framgångarnas månad och det känns bra att få lämna den bakom tycker jag.

Mars började desto bättre. Något så osannolikt och fantastiskt som att vi blivit erbjudna gratis boende hela första månaden i Kuala Lumpur har faktiskt hänt. Jag är alldeles förundrad över hur saker och ting kan lösa sig och över den fina communityn av worldschoolerare som finns där ute.

För att förstå lite mer eller exakt hur glad och lättad jag är måste jag nog berätta att jag de senaste veckorna lagt extremt många timmar på att leta billiga boenden som sedan bara visat sig ha lockpriser och i själva verket vara svindyra. Kombinationen med min uteblivna extrainkomst gjorde att februari avslutades med en rätt hög stressnivå. Och övergången till mars med det här erbjudandet kändes som att jag fick vingar och kunde flyga igen!

Allt jag behövde göra var att fråga i en FBgrupp och kontakter har som bekant ofta kontakter… och så finns det en kvinna i KL som lånar ut sin lägenhet till worldschoolare och hon kontaktade mig!

Jag känner mig så glad och lite stolt att få kvala in i den kategorin, jag får nypa mig i skinnet och påminna mig om att vi ju faktiskt kommer att vara worldschoolare på riktigt då. Och så tacksam över fina människor och en atmosfär av hjälpsamhet som öppnar sig i den här nya gemenskapen vi kommer att vara en del av.

Här om dagen hittade jag min flicka sittande och räknade Malaysiska pengar ur vår burk med utländsk valuta som blivit över vid resor. Jag tycker det är en fin bild av hur det är just nu. Vi vet alla vad som ska komma och vi förbereder oss på alla möjliga små sätt. Var och en på sitt.

Vi längtar och grubblar och gläds och ängslas och försöker göra vad vi kan för att förbereda oss.

Sex månader kvar och vi kommer att klara det!

 

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/six-months-to-go/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *