LEAVING SWEDEN, SIMPLIFY

Simplify

Simplify måste vara ett av engelskans vackraste ord. Inte bara klingar det vackert, innebörden är också något av det vackraste jag kan tänka mig.  Precis allt som kan göra livet enklare, på alla tänkbara områden, är av godo. Just så här vid ett årsskifte känns det alltid extra naturligt att rensa ur sånt där som ligger och skräpar och drar och göra plats för ny luft att svepa in. Jag tänker att i år är det extra viktigt. Som ett steg i att göra sig oberoende av en plats, fri att röra sig utåt i världen, är det nödvändigt att skala ner det man har omkring sig till ett minimum av det som verkligen betyder något och man absolut behöver. Att röja och rensa och sortera ut har nog aldrig känts mer angeläget, det blir som en liten manifestation i sig över att jag faktiskt menar allvar med planerna på att lämna Sverige. Ska det kunna bli av så måste vi ju vara redo. Och blir det inte av i år så har vi ändå vunnit mycket genom att förenkla tillvaron här hemma.

Det gäller som sagt inte bara prylar. Ikväll har jag jobbat med att försöka förenkla mitt arbetsliv.

Kvitton, kontoutdrag och bokföring för sista gången?

Jag har haft en enskild firma i många år men tycker inte det är värt allt krångel med fakturering, bokföring, egna uttag, avdrag, skatter och deklarationer och så den ständiga oron över att något ska bli fel, när jag jobbar så pass lite som nu. Jag har bestämt mig för att prova egenanställning via ett företag som tar hand om allt det där och betalar ut en vanlig, hederlig lön till mig när jag väl har jobbat. Det kostar en viss procent av mina intäkter såklart, men inte mycket mer än en revisor skulle kosta och det känns som en rimlig avgift för att slippa en väldig massa jobb och ångest.

Vad säger du? Har du någon erfarenhet av att vara egenanställd? Fördelar? Nackdelar? Värt sitt pris för dig?

Jag känner mig lite sorgsen vid tanken på att lägga ner min firma, mitt livsprojekt som var min dröm och har gett mig så mycket glädje genom åren. Men tiderna och livet förändras. Jag drömmer om något annat nu och mest känner jag mig ändå lättad över att få lämna den börda som det blivit på senare tid.

Och vem vet? Kanske startar jag en vacker dag en ny firma i ett enklare land?

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/simplify/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *