LEAVING SWEDEN, MONEY

Renovation level two

Vår lilla kitchenstory är nästintill avslutad och vi är redan ett par veckor och ett kompakt lager byggdamm i hela huset, in på level två i renoveringen. Badrummet.

Ett stort och viktigt steg för vår egen del men också i fråga om uthyrning.

Nu är det byebye till iskallt betonggolv, byebye till duschvatten som samlas i en pöl under handfatet istället för att rinna ner i golvbrunnen, byebye till badkaret med fronten som dundrar i golvet stup i ett och som inte går att städa under, byebye till den fula blomsterdekoren mitt på duschväggen och allra, allra mest -byebye till den lite gnagande känslan av dåligt gjort våtrum och att inte veta hur det är ställt med fukten där inne i väggarna.

från det här ⇑

till det här ⇓

var ingenting annat än en veckas kaos… och sen kom en veckas kaos till på det.

Men de senaste dagarna har det nya börjat ta form och imorse kom vår byggare och sa att 70% av jobbet redan är gjort. Till helgen kan det hända att alltihop är klart och jag kan inte säga hur mycket jag längtar efter att få sätta mina fötter på ljumma klinkerplattor, städa bort dammet ordentligt och ha huset för mig själv om dagarna igen.

Att få huset ordentligt uthyrt är helt avgörande för att vi ska kunna ge oss iväg på resa och vi skulle inte kunna lämna över det till hyresgäster någon längre tid med ett badrum som känns som en tickande bomb. Inte med gott samvete och ro i själen i alla fall. Eventuella fuktskador är ingenting man vill utsätta någon annan för, eller behöva handskas med från andra sidan jorden för den delen. Därför är den här renoveringen så extra viktig och extra skön att få bocka av.

Stora och små steg framåt, det här resandet börjar kännas verkligare. Så pass att jag ägnade min dag åt att skriva på en husannons som snart kommer att ligga som en egen sida här och finnas som länk på lite olika uthyrningssajter och forum. Innan jul ska allt vara fotat och klart för annonsering!

Och du får gärna ha oss i tankarna redan nu om du hör talas om någon som söker hus i Stockholmstrakten nästa höst-vinter-vår. Tipsa och dela så blir vi jätteglada!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/renovation-level-two/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *