SCHOOLING

Play day

En sån fantastisk dag med min dotter det blev det här. Hon fick stanna hemma eftersom hon började blöda näsblod igår eftermiddag och det bara fortsatte hela kvällen och natten. Funkar inte i skolan när det blir sådär, av många olika anledningar, så det blev en pigg och glad hemmadag. Och inte en droppe näsblod förrän till kvällen…

Vi började dagen i kökssoffan.

Långfrukost övergick i ljuvliga planer kring en liten verksamhet som vi funderar på att ägna oss åt när vi reser ut i världen och landar på Koh Lanta för en längre period. Hon och jag. Vi har jobbat mycket ihop de senaste åren, hon älskar att vara med mig när jag har dagbarn här hemma. Jag älskar att se henne in action med barnen, se hur hon växer och utvecklas på en massa områden, hon har en speciell känsla för pedagogik och hon är en fantastisk kollega, en verklig hjälp. Kanske blir det så att vi helt enkelt flyttar med vår verksamhet och bara fortsätter med det vi är bra på när vi är där? Under mitt ansvar naturligtvis, och hon är med på sina villkor -ja du fattar, det är inte fråga om barnarbete här. Hon är i alla fall väldigt peppad på det och var så full av idéer att hon behövde skriva ner allting. Underbart var det att få höra hennes tankar, kloka lilla flicka!

Sen blev det lek. Ett av de där alldeles för få tillfällena då även jag hänger mig alldeles fullt ut och leker lika uppslukad som hon. Ett av de där tillfällena jag faktiskt tror att hon kommer att minnas som ”mamma lekte alltid med mig när jag var liten…”

Vi byggde sjukhus. Hon hittade på läkar-outfits. Bjuder på selfie dagen till ära för hon var så makalöst nöjd med hur jag tog mig ut som läkare:

Vi tog emot sjuka barn. Körde ambulans. Skrev journaler. Pratade med oroliga föräldrar. Ställde diagnoser. Medicinerade. Opererade. Tröstade, plåstrade och pysslade om. Gav dropp. Gav syrgas. Svängde oss med nya, krångliga ord som symptom, diagnos, kirurg, sutur, skalpell, denguefeber, röntgen, fraktur, desinfektion… jag vet inte allt, men roligt var det och viktig kände hon sig när vi pratade ”fackspråk”, antecknade i journalerna och allt var ”på riktigt”.

Först söva.
Sedan operera.

Leva, leka, lära. Så enkelt är det. Så fantastiskt och enkelt på samma gång. Och jag fick vara med idag ♥

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/play-day/
Pinterest
Instagram

One thought on “Play day

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *