LITTLE THINGS THAT MAKES YOU HAPPY

Little moments that means everything

Stora saker väntar där framme och det känns spännande, underbart, läskigt, roligt och fantastiskt, alltihop på en gång, att få ha det att se fram emot. Samtidigt känns det viktigare än någonsin att påminna sig om att det är de där små, små sakerna som spelar roll och de händer hela tiden var vi än befinner oss. Det är små, små magiska ögonblick som gör hela skillnaden och betyder allt och jag vill komma ihåg att leva i vartenda ett av dem även när de händer här hemma i det vanliga, en tisdagkväll i januari med långt kvar till det stora äventyret.

Just som den här. Det som kunde ha blivit en hemskt jobbig stund och middag med dålig stämning runt bordet blev raka motsatsen. Nioåringen protesterade högljutt mot linsgrytan jag höll på att laga men föreslog själv att han kunde laga sin egen mat och jag var så på vippen att slänga ur mig mina vanliga ”jag hör vad du säger men nu är det den här maten som serveras” och ”du kan inte bara äta pasta varenda dag” när han började rota runt i kyl och frys. Jag tackar Gud för att jag kunde svälja min stolthet, glömma alla principer och vakta min tunga så pass (för det är verkligen inte alltid!) och istället fick ur mig att det var ett jättebra initiativ av honom. Bra att ta saken i egna händer och hitta en lösning på problemet.

Det var som att starta ett lyckohjul där det är vinst på vartenda litet stopp. Hans glädje över att få ta ansvar för sin egen måltid fyllde snabbt hela vårt kök och hur mycket han växte under de där tjugo minuterna han höll på kan jag inte ens säga. Men att få höra honom, just honom, säga ”mamma jag är så stolt över mig själv” var ett sådant där fulländat ögonblick som betyder precis allt. Och när han satt och njöt i sig sitt berg av makaroner, bacon, ketchup, hamburgerdressing och gurka kunde jag känna mig helt till freds med att även om det inte var hans nyttigaste måltid i livet så var det näring för själen hans och det är minst lika viktigt.

”Mamma, ser du att jag tar gurka och äter grönsaker helt frivilligt, är inte det ansvarigt!?”

Vad jag älskar den killen. Vad jag är glad för ögonblick som det här, hemma eller var de än händer. Och vad jag ser fram emot möjligheten att få leva i ett överflöd av sådana ögonblick framöver!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/little-moments-that-means-everything/
Pinterest
Instagram

One thought on “Little moments that means everything

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *