Wild and free Swedes

Koh Lanta To do

Av allt som finns att göra och engagera sig i, på och omkring Koh Lanta, kommer här några av mina utlovade favoriter:

(Bilderna i inlägget har ingenting med organisationerna att göra, lånade från Pexel)

Asa Lanta

Hit vill jag ta med min familj och prova på back-to-basic djungelliv på riktigt, bo i bambuhydda, laga mat över eld, lära mig bygga och leva naturligt och hållbart tillsammans med barn från trakten och övriga besökare. Vilken fantastisk möjlighet att få nya kunskaper, uppleva naturen och integrera lokalt. Man kan också komma för ett kortare besök, gå på Tea house, dricka eko-te, äta vegan snacks och köpa handgjorda smycken.

*

Kids Book Club in Langsod village, en verksamhet dit byns barn kommer för att leka och lära som också är öppen för alla som vill delta. Verkar fungera ungefär som en öppen förskola och känns som ett jättebra sätt att lära känna thailändare.

Hittar varken hemsida hit eller direktlänk till Facebooksidan, men sök på FB för att titta närmare och se om du känner som jag att du skulle vilja ta  med din familj dit?

*

Lanta animal welfare

Ett djurhem där man räddar, vårdar och försöker hitta nya hem åt övergivna och skadade hundar och katter.

Den som sett min äldsta sons ansikte lysa upp och ljuset som tändes i hans ögon när jag visade honom den här sidan skulle förstå hur mycket jag önskar att få ta honom hit. Han har och alltid har haft en alldeles speciell känsla för och kärlek till djur och hans högsta önskan har alltid varit att få ha ett eget husdjur, helst en kanin eller en hund. Ett eget djur är svårt för oss att erbjuda både hemma och ute på resa men Lanta Animal Welfare verkar vara precis ett sådant ställe där han skulle kunna hitta sitt andra hem tillsammans med djuren. Varje dag mellan 9-17 kan man komma hit och umgås med katter eller hjälpa till med olika sysslor, alla mina barn skulle älska det och lära sig massor, men jag kan lätt se det som ett ställe där just han skulle komma till sin rätt och få blomma ut.

Så vitt jag kan se verkar det vara en välskött organisation med hjärtat på rätt ställe där all verksamhet sker på djurens villkor. Jag gillar särskilt inställningen att man får möjlighet att delta, engagera sig och ta ansvar efter mognad snarare än ålder. Man kan komma och vara med bara dag för dag om man vill eller anmäla sig som volontär vilket ger utrymme att få växa och bidra med något även på längre sikt.

Trash Hero

Hav och stränder världen över svämmar över av skräp och Koh Lanta är inget undantag. Det känns som den naturligaste sak, att om vi vill ta del av allt det underbara stränderna har att ge så hjälper vi också till att ta hand om dem. Vi ansvarar såklart alltid för vad vi gör av vårt eget skräp och kan hålla fint på vår del av stranden, men det behövs mer.

Trash hero (och många fler!) ordnar skräpplockardagar på Koh Lanta och öarna omkring och vi vill vara med. Jag tror det är viktigt att få se med egna ögon hur det verkligen ligger till och ett bra tillfälle att få jobba tillsammans med andra för ett gott syfte.

*

Thai boxing

För att det är traditionellt Thai och för att mina killar alltid velat prova någon kampsport. Perfect match. Min tjej skulle inte banga heller. Det finns flera aktörer men jag har sett att Lanta Muay Thai gym har klasser för barn varje dag så därför föll mina ögon på den här länken först.

*

 

Krabi rock climbing

Okej, kanske inte Koh Lanta direkt, men i allafall i närheten.

Mellanbror i familjen är en klättrare i själ och hjärta. Det är snarare ett behov och en instinkt han har än ett intresse. När han får klättra är han fri och lycklig, då mår han bra. Vi har provat på klättervägg i klätterhall och tyckte det var så roligt allihop, men längtat att få ta det utomhus och prova klippklättring. Krabi och Railay Beach är klättring the real deal, så ännu en perfect match som man inte bara kan låta passera. Vill verkligen, verkligen prova det här för hela familjen och kanske låta mellanbror få utlopp för sitt behov än mer och utveckla sin passion.

*

Det här var som sagt bara några bra saker som jag och vi skulle vilja vara med på och jag vet att det finns många fler.

Är det något av det här som lockar dig och som skulle passa din familj?

Har du redan erfarenhet från något av det eller viktig info som jag missat?

Känner du till någon annan bra verksamhet eller organisation på eller omkring Koh Lanta som du vill berätta om?

Har du tankar någon annan verksamhet, grupp, kurs, organisation som du skulle önska fanns?

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/koh-lanta-top-five/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *