ALL POSTS

Jobba hemma

Låt mig bara få säga det här en gång för alla: jag älskar att jobba hemma!

Jag vet att det finns de som tycker det är skönt att få komma hemifrån, ge sig iväg på morgonen, träffa sina arbetskamrater och vara sociala hela dagen.

Jag är inte en av dem!

Jag är precis tvärtom. Jag tycker så mycket om att få stanna
hemma, inte behöva gå iväg någonstans och slippa umgås med andra människor hela dagen.

Jag är inne på min sista vecka med dagbarn här hemma och jag skrattar mig lycklig varenda dag över den här tiden med så många underbara dagar hemma. På måndagar jobbar jag borta och jag avskyr att behöva ge mig iväg. Det spelar ingen roll om arbetskamraterna är fina, barnen gulliga och min uppgift viktig, jag känner mig ingenting annat än nedstämd och ledsen när jag måste gå hemifrån och känslan av meningslöshet följer mig ända tills jag får gå hem igen. Så kommer måndagkväll, tisdag med hemmajobb väntar och jag bara ler rakt igenom lycklig. Det känns som om jag ska vara ledig fastän det ju är det absolut sista man är med sex småbarn omkring sig från morgon till kväll, det kan nog var och en som haft med ett barn eller två att göra förstå. Jag njuter av känslan som infinner sig när jag tänker på att jag inte behöver lämna huset en enda gång imorgon om jag inte vill. Inte träffa några vuxna människor någon längre stund om jag inte valt det själv.

En vän till mig frågade en gång om det verkligen är just att jobba hemma som jag tycker så mycket om eller om jag egentligen skulle trivas lika bra med att jobba borta bara jag hittade rätt arbetsuppgifter…? Jag är tusen % säker: det är just att vara hemma som jag älskar, som får mig att må bra, som får mitt hjärta att sjunga. Jag skulle kunna ha vilka arbetsupogifter som helst och ändå älska att jobba bara för att jag får vara hemma.

Tänk så olika vi människor är. Låt oss vara det! Låt oss få blomma och fylla vår uppgift på vårt alldeles eget sätt. Hemma eller borta, där vi trivs bäst.

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/jobba-hemma/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *