LEAVING SWEDEN

Jag är en Noa

Ibland känner jag mig som Noa. Du vet han i Bibeln som envisas med att bygga en båt på torra land fast att han gör sig löjlig och folk skrattar åt honom och tycker han är galen. Det finns egentligen ingenting som talar till hans fördel eller tyder på att han skulle ha rätt, men han har sin tro och sin övertygelse och det är nog…

Precis så där är det för mig också. Med undantag av ett par stycken finns det ingen i min närhet som tror att jag ska kunna genomföra det jag har tänkt mig, väldigt få tror att det ens är möjligt eller ser vitsen med det.

Men själv ser jag ingen annan utväg. Det finns helt enkelt inga alternativ så jag står här och bygger och snickrar och hamrar på min båt fast att det egentligen inte finns något som tyder på att jag någonsin kommer att få sjösätta. Och jag känner mig jättelöjlig som liksom börjar i fel ände när jag inte har det där med inkomst ordnat. Jag bara fortsätter mina förberedelser som om vi verkligen skulle ge oss av innan det här årets slut, jag avsäger mig uppdrag, rensar ur förråd och garderober, tar reda på allt om olika tänkbara platser att bo på, räknar ut kostnader, lär mig om hemskolning, letar upp bästa färdvägar mellan olika ställen, letar lägenheter, säger upp prenumerationer, kollar försäkringar och tänker ut packningslistor i huvudet… Ja du hör ju själv, det är Noa upp i dagen!

Jag tror helt enkelt så hårt på att det här är vägen vi ska gå, åtminstone är det något vi behöver prova och se om det är för oss om jag någonsin ska kunna få ro i min själ igen.

Och om båten är klar så KAN vi ju faktiskt ge oss av den dagen det löser sig med inkomst. Ganska snabbt till och med.

Finns det någon mer än jag som kanske går händelserna en aning i förväg men gör det med en tro som är så stark att den skulle kunna flytta berg? Snälla, säg att det finns fler och berätta gärna här!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/jag-ar-en-noa/
Pinterest
Instagram

4 thoughts on “Jag är en Noa

  1. Så häftigt att du är där mentalt! Alla stora ting börjar med en idé, när man väl vågar falla och lita på universum så brukar det ordna sig på helt fantastiska sätt. Så nyfiken på hur det kommer gå för er! 🙂

    1. Tack för den peppen Ronja! Det är så skönt när någon kan tycka det är häftigt att man svävar iväg ut i universum… annars tycker de flesta (inkl. min man…) att det mest är naivt och dumt 😛
      Varenda liten puff man får av någon som tror på en är så himla viktig!

    1. Ja men visst är det 🙂 Man vill ju inte stå där och inte kunna sticka iväg av praktiska skäl om förutsättningarna plötsligt dyker upp, det vore för nedrigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *