SCHOOLING

Happy ending love story

Här om dagen, en underbar, varm junidag, var det dags för oss att släppa tagen om lilla grodan vi fött upp och skött om under fem veckor. Jag måste erkänna att det kändes som längre tid än så sedan vi hämtade hem våra yngel, för mig var det som evigheter, men för barnen och särskilt nioåringen gick det nog snabbare.

Första veckorna hände ingenting med dem förutom att vi förlorade och begravde ett par stycken, det vi hade kvar fick flytta inomhus och började växa. I början matade vi med färsk spenat och havregryn som vi läst oss till men när de andra dog skaffade vi fiskmat. Kanske var det den som gjorde skillnaden. Den lilla krabaten blev stor och gick från noll utväxt av ben till färdig groda på dryga en och en halv vecka. Frambenen växte ut på två dagar, det var spännande att se och Alfred föll huvudstupa för den pytte, pyttelilla grodan som plötsligt satt uppe på stenarna och visade med all tydlighet att han ville ut.

Helt klart visste han inom sig att världen var större än en glasskål och att livet skulle vara mer än att sitta på en sten (och jag kunde inte låta bli att slås av likheten med mig själv och mina ungar som liksom har på känn att det finns mer än instängdhet i livet…).

Upp över öronen förälskad i en liten groda var det inte lätt för min pojke att släppa taget och låta den återvända till det vilda även om han förstod att det var det enda möjliga. Sista morgonen åt han till och med sin frukost vid grodans sida ♥

Vi promenerade genom skogen tillbaka till sjön där allt började när vi hämtade hem ynglen och en liten kärlekshistoria fick ett vackert slut trots allt när vi fick se honom komma tillbaka dit där han hör hemma.

Min pojke skulle ha simmat över hela sjön med den grodan om det hade behövts och det enda som fick honom att inte pussa den var väl risken att den skulle förvandlas till en prinsessa som han skulle vara tvungen att gifta sig med…

Det blev inte alls så mycket ”study” över det här grodprojektet som jag hade tänkt mig. Men ibland tror jag upplevelsen kan vara god nog. Känslan av att älska en groda kan väga tyngre än all fakta man någonsin skulle kunna trycka in i ett litet pojkhuvud!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/happy-ending-love-story/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *