LEAVING SWEDEN, QUOTES

Goals and stuff

Det finns så många fantastiska citat som verkligen kan få en att känna att allt är möjilgt. Det här är ett som följt mig länge och som dragit mig framåt många gånger när jag stått och stampat.

 

Set a goal

Jag vet så väl vad jag vill. Och jag har ett enda mål i sikte just nu: vi ska ta oss iväg härifrån, helst innan året är slut. För att få frihet. Tid att vara tillsammans. För att känna att det är vi själva som styr vårt liv, visa barnen att det finns så många olika sätt att leva och lära, ge dem chansen att hitta sina egna sätt och möjlighet att forma sina liv utifrån sig själva. Jag vill hemskola eller worldschoola, kalla det vad man vill, bygga ett nätverk för andra som oss, hjälpa fler familjer att göra samma resa och på något vis kunna försörja mig genom det. Och det måste bara bli så här. Det finns inget alternativ för det här är något som sjunger i hjärtat, kokar i hjärnan, bultar och gör ont inuti natt som dag. Jag vet att det är för oss.

Tell the world

Så lyssna noga nu världen, för det är nu jag säger det: jag älskar min familj, jag älskar mina barn och jag älskar att vara tillsammans med dem! Jag vet att det är ömsesidigt, vi är helt enkelt en familj som mår bra av att ha mycket tid tillsammans och frihet att rå över den själva och det är ingenting jag tänker hymla med mer. Av någon underlig anledning har jag gjort det alldeles för länge, velat gömma den brinnande delen av mig själv bakom en lugn fasad av förnöjsamhet för alla runtomkring. Jag vet att det är udda. Rent av fult och fel i mångas ögon. Men det är det här som är jag. Det är det här som är vi. Jag tänker göra allt jag kan för att vi ska få fortsätta vara vi och jag tänker inte skämmas över det längre. Inget mer hemlighetsmakeri kring längtan och drömmar som rör sig i vår familj. Det är det här som gäller!

Walk your talk.

Att säga att tiden tillsammans är det mest värdefulla vi har är en lätt sak, men det är bara tomma ord så länge vi inte verkligen tillbringar den tillsammans. Att säga att vi älskar frihet är också enkelt, men frihet är inte något värd så länge vi inte verkligen lever den. Jag har lyft på så många stenar, öppnat fönster och dörrar hejvilt för att hitta en väg mot allt det där. Nu står jag här igen framför en nyfunnen dörr och känner att kanske är det just den här dörren som kan leda oss vidare. Det är en magisk känsla och jag skulle gärna vilja dröja lite i den, unna mig att vada runt i glädje över något som kanske kan bli. Men jag tror inte det är läge för det. Jag tror det är nu eller aldrig jag behöver börja walk my talk och ta vartenda litet steg jag kan mot tid och frihet!

*

Att veta vad man vill och varför tror jag är A och O. Ju säkrare på sin sak desto starkare. Har du något mål?

Kan det vara så att det gömmer sig en hemlighet drivkraft i att stå upp för sig själv och det man vill? Det blir inte bara en markering för sig själv som kan få en att orka lite mer, det öppnar också upp mot kontakter och hjälpsamma människor världen över som kan spela en stor roll i hur ens planer utvecklar sig. Så berätta för världen om dina drömmar, längtan och mål (eller gärna för mig i alla fall i en kommentar)!

Sen vandrar vi på tycker jag, steg för steg, hur litet det än kan verka så är det ändå värt att ta om det för en närmare det där målet. Jag ska berätta mer om min nyfunna dörr och mina första stapplande steg genom den i ett annat inlägg. Vilka steg skulle du kunna ta?

 

 

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/golas-and-stuff/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *