SCHOOLING

Finally frogs

Frogs, frogs, frogs -it’s all about frogs now!

Vi fick äntligen tag på våra grodyngel  för ett par dagar sedan, och fast vi gick bet på själva äggen -de förblir ett olöst mysterium- så var glädjen stor och kärleken omedelbar. Nioåringen is in Frog heaven.

Det var en av alla dessa underbara majdagar som vi gav oss ut på vår tredje grodjakt för i år, och bara en sån sak, som att få promenera i sommarvarm, försommargrön skog med koltrastarnas mjuka sång klingande i öronen, strosa längs glittrande strandkant och spana ner i vattnet  hade varit gott nog.

Och för nioåringen var lyckan gjord när vi hittade några små svarta yngel som låg och tryckte mot en berghäll som gick ner i vattnet.

Vi åt kvällsmat i gläntan och kunde inte riktigt låta bli att bada fötterna.

 

Hemma igen var det stort men kärt besvär att hitta något lämpligt att ha dem i och gör iordning ett bra hem åt dem. Stenar, växter och en aning mer vatten än det vi hade med från sjön.

Så nu har vi dem i alla fall. Och varje morgon innan skolan går min nioåring ut och ger dem lite spenatblad eller några havregryn att äta. Varje dag när han kommer hem och flera gånger varje kväll tittar han till dem för att se att de har det bra. Grodprojekt är live!

Ps. För att sudda bort eventuellt förskönande Insta-blogg-allmänt-socialmedia-skimmer kan tilläggas att den här underbara stunden föregicks av en total familjemeltdown med mycket dålig stämning u bilen som följd. Som tur var rann det av oss när vi kom ut i skogen. Och med det vill jag bara säga att ingen är perfekt. Allt behöver inte heller vara perfekt rakt igenom för att vara fint och tillräckligt bra. Ds.

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/frogs/
Pinterest
Instagram

One thought on “Finally frogs

  1. Så roligt! Vi har kommit av oss i grodandet och inte letat mer. Får bli ändring på det. Fjärilslarverna har dock blivit till kokonger och bi väntar med spänning där! 🦋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *