LEAVING SWEDEN

Evnings like this one

Kvällar som den här undrar jag verkligen vad det är jag önskar mig och jobbar för. Det känns långt ifrån självklart att bara bryta upp och sticka härifrån.

Vänner. En stor och underbar krets av vänner. Vuxna som tycker om att träffas och umgås, massor av barn som växt upp tillsammans, som alltid varit en självklar del av vårt umgänge och har så roligt ihop. Grillkväll, ett väldigt drag på alla ungar och ett öronbedövande jubel när någon föreslår att vi åker för ett kvällsdopp allihop.

Här har vi så mycket av det vi önskar och älskar i livet. Så mycket som känns ovärderligt och jag frågar mig själv om det är värt att lämna allt det här? En stund sitter jag där på stranden och ser alla femton barnen spela volleyboll och göra grupphopp ner från bryggan och tänker -Nej, det går inte. Vi kan inte lämna det här.

Men så funderar jag lite till och inser att det är sommar nu, det är nu det är enkelt att träffas och det är säkert minst nio månader sedan vi hade en sån här kväll senast och alla de här människorna vi älskar kommer att finnas kvar på ganska precis samma ställe. Visst kan vi vara borta de där långa, mörka nio månaderna när alla ändå har fullt upp med sina liv och jobb och skolor och aktiviteter och precis som vi inte orkar träffas en enda gång. Sen kan vi komma hem till sommaren och jag inbillar mig vill så gärna tro att vi kanske till och med skulle ha ännu mera ork och energi och längtan att ta varje tillfälle att träffas när vi väl är här. Jag kan lätt se framför mig hur vårt hus och vår trädgård får fyllas med vänner, lek, prat och skratt och nattsudd och hur hela sommaren får vara en enda lång fest….

Så ändå, fast kvällar som den här får mig att fundera och tveka så vore det nog värt det ändå. För livet måste äga rum hela tiden, inte bara under en sommar när solen behagar stråla och värma ovanligt mycket. Livet måste vara de där andra nio månaderna också och kan vi få dem så är det värt det!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/evnings-like-this-one/
Pinterest
Instagram

One thought on “Evnings like this one

  1. Precis! I det här fallet kan man ju faktiskt både ha kakan och samtidigt äta upp den! Komma hem till sommaren och få allt det där då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *