FAMILY

Det finaste med juletid

Juletid är här, nu har alla barnen jullov även om storebror var tvungen att gå upp och iväg på skolavslutning imorse. Han var snabbt tillbaka hemma igen och det var lika snabbt in i den där sköna känslan av att nu är det vi och vår egen lunk som råder. Det underbara tillståndet av att vi äger vår tid för några veckor framöver. Den bästa känslan av alla.

Jag har njutit helt ohämmat av en lång stund med min stora kille i kökssoffan i morse, hans huvud i mitt knä, tankar som han vill dela, tystnad och närhet som kommer att ligga varmt i hjärtat länge ♥

En lång stund med min flicka, samma soffa en stund senare, kramar och en sagopåse som vi berättade och lekte teater med tillsammans ♥

En lång och skön frukost med min flicka och mellanpojke som var gladare och mer avslappnad än jag sett honom på länge när han kom upp ♥

Under frukosten kom vi att prata om en kvinna som sitter och tigger vid vår tågstation. Vi hälsar alltid på henne och inte varje gång, men ibland, brukar vi ge henne lite pengar när vi går förbi, barnen vill alltid göra det. Igår när jag gick förbi log hon sitt varma leende som vanligt och när jag hastat förbi med mitt vanliga ”Hej” ropade hon ”Glad Jul” och vinkade åt mig. Jag blev så rörd av att hon som har inget önskade mig som har allt jag kan behöva en god jul, och när jag berättade det för barnen blev de lika  rörda och ville göra något för henne. Jag har nog aldrig varit gladare över att inte behöva stoppa för att skicka iväg dem till skolan. Det var underbart att kunna ge dem fria händer, låta dem ägna hela förmiddagen åt att tänka ut och fixa en fin julklapp och se deras glädje över att få ge något till en som behöver.

Sen var det bara att ta promenaden ner till centrum och lämna över gåvan. Jag tyckte i min egen lilla julbubbla att vi kunde väl göra det imorgon, så vi hann fixa julgran idag, men där gav min dotter svar på tal med ett ”Mamma! Vad är en julgran mot en människa!?” och jag kunde inte annat än ge henne rätt.

Det blev en sådan fin grej av det här, det är saker som bara händer när man rår över sin egen tid, och det är det finaste med hela juletiden. Att det får hända.

Andra fina små saker som hände bara sådär:

Byggde hooverboard till en mjukispepparkaksgubbe och enterhake tillsammans med min kille.

Byggde pepparkakshus och klädde granen och njöt i smyg av att höra och se vilken övning i samarbete, respekt, kommunikation och kompromiss det kan vara att dekorera tillsammans med sina syskon.

Någon blev så fångad av julstämningen att han ville sova under granen och det fanns ingen som helst anledning att säga nej, för imorgon ringer ingen klocka här.

Vilken lycka att ha många dagars lov kvar än!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/det-finaste-med-juletid/
Pinterest
Instagram

2 thoughts on “Det finaste med juletid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *