LEAVING SWEDEN

Bye bye May

Maj. Min bästa av alla månader och som just det här året nästan överträffat sig själv i ljuvlighet. Jag är inte riktigt redo att släppa taget fast jag vet att det är hög tid att vinka farväl och välkomna juni som ju redan är här. Men maj alltså… Har allt. Känslan av nytt liv och all världens möjligheter som fortfarande ligger framför. Samtidigt som sommaren bara är i sin början, kännns som den ska vara för evigt och bär hoppet om oändligt ljusa och varma dagar och nätter, så är det ändå i maj allt händer i en makalös explosion. Det är en enda eufori av nyutsprunget grönt, vårlökar, körsbärsblom, ljusa kvällar och varma dagar,hägg, blommande äppellundar, doften av nyklippt gräs, första ljumma sommarregnet och första grillkvällen, kaprifol, lupiner, syrener och koltrastar som sjunger så hjärtat brister av lycka. Det är nästan mer än man klarar av på en och samma gång och därför älskar jag maj.

 

I år tror jag att jag älskar maj mer än vanligt och det av lite olika skäl.

Maj i år går till mannaminne som den varmaste, soligaste någonsin och har lämnat inget övrigt att önska beträffande väder och vind, och det var väl precis vad vi behövde efter förra sommaren som fick till historien som den kallaste någonsin.

Jag har fått rå min tid själv och har kunnat njuta av ljuvligheterna nästan precis så mycket som jag själv önskat.  Kunnat vara ledig eller helt enkelt vara ute och sköta det jag behövt göra, nytta och njutning i ett.

Jag har gått här med känslan och tankarna att vi kanske är på väg härifrån nu, trots allt. Längtan, pirret och glädjen över det har på något vis spillt över och gjort allting ljusare, grönare, varmare, blommigare och gladare i sig, samtidigt som det påmint mig om att ta in allting i dubbel dos, titta, lyssna, lukta, känna och så mycket att det räcker för nästa år också. Ifall jag nu skulle missa maj då.

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/bye-bye-may/
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *