MONEY

Allting ordnar sig

Det är någonting vackert över livet och hur allting oftast ordnar sig fast det ser mörkt ut emellanåt. När man minst anar det kommer hjälpen från oväntat håll och när man nästan är beredd att ge upp visar det sig att det ändå finns en väg vidare.

Det är fem år nu sedan jag slutade jobba heltid och värderade om nästan allt jag tänkt tidigare kring pengar och vad som är värt mint tid egentligen. Och är det något jag fått uppleva under den här tiden så är det det fina mönstret av att det på något vis alltid ordnar sig. Kanske inte så som jag väntat mig och kanske inte utan att jag själv behöver visa handlingskraft men med lite tålamod och is i magen så har det hittills alltid öppnat sig nya möjligheter och jag har klarat mig i fem år. Eller i hela mitt liv faktiskt.

Nu vikarierar jag som dagmamma för mina tidigare kollegor när de behöver mig. Jag är helt min egen chef, jag styr själv över när, var och hur jag vill jobba och jobbar inte mer än vad jag behöver eller mår bra av. Den stora friheten och den stora osäkerheten i en paradoxal kombination, för det är inte alltid kollegorna behöver mig lika mycket som jag behöver dem.

Pengar är långt ifrån allt men ändå nödvändiga för att överleva och i viss mån också kunna leva och det har varit några gånger under de här åren som det varit riktigt svårt få ihop det. Då jag varit så nära att ge upp allt jag tror på och som är viktigt på riktigt för mig, som att ha mycket tid med barnen, låta dem slippa fritids, ha lediga lov och faktiskt hålla ihop själv också i virrvarret av allt som hem och familjeliv innebär.

Men hur mörkt det än sett ut så har jobben dykt upp i rättan tid och vi har fått in vad vi behövt och mer därtill utan att jag behövt ge upp vare sig barnen eller mig själv.

Och nu har det hänt igen. Jag drabbades av lite panik när vår resa var bokad och jag kände pressen av hur mycket pengar vi skulle behöva, jag hittade ett extrajobb så snabbt och lätt och var jätteglad över det, men det var ett riktigt knäckande jobb och jag valde än en gång mitt eget välmående framför pengar och tyckte att jag satt mig själv ordentligt i klistret när inga pengar rullade in. Igen. Det är svårt att förklara stressfaktorn i en sådan situation som på alla sätt är självvald, men den är gnagande, molande och konstant, den finns där dag som natt.

Och så kom jobbet härom dagen, ett nästan mirakulöst tillfälle för mig att få jobba heltid ända fram till påsk och många veckors oro har förbytts i en enorm lättnad. Inte lika mirakulöst för min kollega dock, som brutit armen, men vi förundras ofta hon och jag över hur våra liv och behov vävs samman. Hon behöver mig lika desperat som jag behöver jobb just nu. Och inte vilket jobb som helst. Det är mitt favvo och jag får jobba hemma. Tänk vilken tur att jag slutade på det där andra jobbet så jag kan ta det här.

Jag ser ett tydligt mönster och det är vackert -allting ordnar sig. En sak i taget. Det är nästan så jag vågar vila i det och tro att det ska gälla för resten av allting också…

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/allting-ordnar-sig/
Pinterest
Instagram

One thought on “Allting ordnar sig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *