FAMILY

A winter week

En vintervecka har passerat och jag är så glad att sådana mängder snö föll ner just här hos oss och att vi också tog oss tid att njuta av den.

Det senare får jag tacka mina barn för, för det har varit en hysterisk vecka med nytt jobb för mig som är… låt oss säga minst sagt fullständigt dränerande… Jag kan inte säga så mycket mer om det än att det suger musten ur mig helt och hållet och min lediga tid mellan arbetspassen har gått åt till att på något sätt försöka bearbeta och hitta nya krafter någonstans.

Att packa på vinterkläderna och gå ut i mörka kvällen och leka snölekar har varit ungefär det sista jag varit sugen på när middag och disk klarats av och mitt instinktiva svar på sådana förslag har varit Nej! Ändå har jag låtit mig övertalas mer eller mindre varenda kväll, omöjligt att motstå när till och med tonårspojken bönar och ber att jag ska följa med ut. Och jag är så tacksam över deras förmåga att få mig dit de vill, för i slutänden finns det inget mer helande och uppfyllande än att få vara med dem, mina barn, höra deras skratt och gnabb, vara en del av deras värld och lek. Kanske behöver vi det allra mest, allihop, när det är som allra jobbigast, och de här kvällarna ute i snön har gjort oss så gott.

Barnen har jobbat hårt med att bygga varsin snögrotta helt efter egna idéer och konstruktioner, jag har hjälpt till lite här och lite där och roats av att se hur olika de tänker. Bilder från mörka kvällar fick jag inga, men vi hann få varsin stund i dagsljus också innan det stora töandet satte in.

Jag hade glädjen att bli bjuden på te som invigning när min stora kille just blivit klar med sin grotta. Han var så nöjd och jag så glad att få dela den fina känslan av att ha slutfört ett arbete med honom. En ära!

Och nog är det som att vintern, snön och kvällarna ute i mörkret får ett särskilt skimmer i ljuset av att vi inte kommer att vara här nästa vinter. Det är som att ta in och leva och glädjas dubbelt, för nästa år också, fast här och nu.

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/a-winter-week/
Pinterest
Instagram

One thought on “A winter week

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *