SCHOOLING

Colored iceplay

Kyla och snö verkar inte vilja ge med sig här hos oss och vintern kanske kommer att hålla sig kvar ett tag till på sina håll runt om i landet. För den som, precis som jag, tycker att det börjar bli svårt att hitta på fler roliga saker att göra utomhus med barnen och känner sig riktigt less på allt som bara är vitt, vitt, vitt eller möjligen lite grått, kommer här en av mina favoriter att göra med småbarnen. Vi har redan gjort det i ett par omgångar under säsongen, men för den som inte provat är det en rolig aktivitet från början till slut som garanterat lyser upp i allt det grå-vita!

Allt som behövs är lite olika fryståliga formar (vi plockar burkar, skålar, formar ur skåpen och samlar tetrapack i olika storlekar), vatten, hushållsfärg och en nattemperatur under nollan.

Börja med att blanda vatten med några droppar färg och rör om så att det löser upp sig. Vi använder färg i geléform och den löser upp sig bäst i varmvatten. Ställ ut på frysning under natten, är det några minusgrader så brukar en natt räcka.

Vatten som färgas är en härlig upplevelse!
Vackert och som ett fint konstverk redan när det står på frysning.
Och så den där väntan…

Sedan har du fantastiska byggklossar för utomhusbruk, leken varar i flera dagar och trädgården förvandlas till en konstutställning som byter skepnad för var dag!

Different day -different play!

Cirklar och kvadrater.

*

Ju enklare desto bättre och det här är skapande, språkutvecklande, matematik, naturvetenskap, utevistelse, samarbete, fantasi och lek, lek, lek i en enda härlig röra!

*

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/03/17/colored-iceplay/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *