FAMILY

Having him home

Idag läste jag något så fint i mitt Instagramflöde. Så fint att mitt hjärta brast en aning och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Jag läser ofta saker som får mig att gråta, jag är lite som ett öppet sår när det gäller allt som har med frihet, hemskolning, resor och obegränsad tid tillsammans att göra, men det här var ord som letade sig in och hittade en alldeles egen vrå inuti. En av alla hemskolningsmammor jag följer skriver så här om sin nästan tonåring:

” I have to say, these quiet afternoons of read-alouds with my oldest are my favorite. Just the two of us, our favorite combined subject. It reminds me of his toddler days -filling my lap, begging for one more book. He may be taller than me these days, but he´ll always be my *name* boy. Having him home is one of the  best parts of this life”.

Tänk att det finns de som får ha det så här, att allt det underbara bara får fortsätta långt upp i åren. Jag saknar min egen nästan tonåring så jag går sönder när jag läser det här och sörjer alla år vi missat. Glad att jag tagit för mig mer än lovligt med svenska mått mätt av tiden med honom under hans första fem år och oändligt tacksam över allt det fina vi ändå haft och delat. När han började förskoleklass kände jag att jag gjort allt jag kunnat och var på något sätt nöjd med det, jag trodde att jag klarat av mitt, att skolan var den enda fortsättningen, jag tänkte inte ens att det kunde vara på något annat sätt. Det är en vemodig tanke att jag inte visste bättre, å andra sidan är jag tacksam att jag lär mig nu. Det måste inte vara slut bara för att skolan vill ta över. Livet kan fortsätta vara precis sådär ljuvligt, glädjefyllt, fulländat och sprängfyllt av mening som det var när vi delade vardagen och var tillsammans, vi kan fortsätta växa och lära som vi gjorde då. Det är aldrig för sent att förändra, göra om och göra bättre!

Den där sista raden har ringt i mitt huvud hela dagen. ”Having him home is one of the best parts in this life”. Jag vet att det är så och jag vill inte missa en dag till av min stora pojkes uppväxt.

Han och jag!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/03/15/having-him-home/
Pinterest
Instagram

One thought on “Having him home

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *