SCHOOLING

Ten days -random acts of kindness

För den som vill vara med och sprida vänlighet och glädje omkring sig, här kommer några enkla idéer för barn och vuxna tillsammans:


~ Tio dagar av vänlighet ~


~ Skicka en fin bild till någon, digitalt eller som pappersutskrift och berätta:  ”Den här bilden tror jag du skulle uppskatta för att…”  eller:  ”Jag tänker alltid på dig när jag ser den här bilden för att…”

~ Försök att le mot alla du möter en dag, även främlingarna.

~ Skriv ett brev till någon du saknar och berätta det.

~ Erbjud din hjälp till någon som inte förväntar sig det.

~ Lämna en liten present eller en trevlig lapp till brevbäraren på postlådan, något så enkelt som  ”Tack för att du kör ut min post varje dag!” kanske räcke för att han eller hon ska köra vidare med ett leende på läpparna och värme i hjärtat. Ni vet, som när busschauffören säger ”God morgon, välkommen ombord” och det gör hela ens dag lättare på något vis.

~ Rensa ut fem saker du inte längre använder och ge dem vidare till någon som behöver dem.

~ Säg hej till någon som ser ensam ut.

~ Måla vänskapsstenar – fina, släta stenar med små vänliga meddelanden på – och placera ut på lämpliga ställen i kvarteret.

~ Lägg ut en skicka-vidarebok. Skriv en liten hälsning i en riktig favoritbok, lämna tillsammans med en förklaring på något bra ställe. Jag älskar såna där bokbytarhyllor som ofta finns på hotell eller caféer och en gång hittade jag en vandringsbok vid uttagsautomaten på Ica. Fast jag redan läst just den blev jag alldeles själaglad, det är så böcker ska användas!

~ Skicka ett tackkort till någon. Det finns så många personer jag skulle kunna tacka för så mycket, smått och stort som jag skulle vilja visa min uppskattning för. Det är väl bara att börja beta av tänker jag.


För hur mycket inspiration som helst om glädjespridandets ädla konst, googla ”random acts of kindenss” eller gå in på deras egen sida!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/03/11/ten-days-random-acts-of-kindness/
Pinterest
Instagram

One thought on “Ten days -random acts of kindness

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *