SCHOOLING

The random acts of reflection

Tänkte att det kan vara dags att sammanfatta våra tio dagar av reflektion och knyta ihop den säcken innan vi provar oss vidare med lite random acts of kindness vidare fram till påsk. Här är kommer en liten utvärdering och några lärdomar:

~Det blev absolut inte tio dagar och vi har inte tagit oss igenom hela listan men det gör ju ingenting alls. Den var aldrig menad som ett strängt schema att hålla sig till utan som en uppmuntran och påminnelse, kanske när det dyker upp en stund till övers och ett fint läge att verkligen prata med barnen men de där smarta frågorna inte riktigt behagar dyka upp i huvudet. För oss är det oftast vid läggdags eller runt frukostbordet som viktiga pratstunder uppstår och inte vid något av de tillfällena brukar min hjärna vara på topp, då är det bra med idéer att plocka ifrån.

~ Det är inte alltid så lätt att reflektera och utveckla sina tankar som man kanske skulle kunna tro. Särskilt min tolvåring är väldigt kortfattad och svarar helst på alla slags frågor med enordsmeningar, att få en mer detaljerad utläggning från honom är mycket begärt, men det är bra att öva på. Det är heller inte lätt att vara seriös, att verkligen tänka efter och vara ärlig (ens mot sig själv), det är lätt att bara tramsa bort alltihop och säga att ”jag vill bli bättre på att retas…”

~Att se sig själv i ögonen och säga att man är smart, vacker, älskad, fantastisk… var oväntat svårt. Den lappen ska nog få en permanent plats vid vår hallspegel tror jag, för fortsatt övning i självuppskattning och morgonpepp på väg till skolan.

~ En fråga som var lättare än andra att fundera över var den om dagens bästa stund, det är en fråga vi brukar ställa oss och har lite vana att svara på. Vi brukar också lägga till dagens sämsta och det är verkligen intressant att höra hur var och en upplevt olika små händelser. Man upphör aldrig att förvånas över vad som verkligen satt sina spår, hur lite som kan spela stor roll och hur det kan räcka med ett enda litet ord för att höja eller sänka en hel dag för någon annan. Det tycker jag är värdefullt att ha med sig.

*

Nu är vi redo för en ny lista!

*

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/03/10/the-random-acts-of-reflection/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *