SCHOOLING

Let the kids lead

Det slutar visst aldrig snöa här och ärligt talat är jag helt less på vintern nu. Färdig med den. Trött på allt som är vitt, grått eller kallt. Jag vill ha grönt, solgult och varmt!

Men man får ändå göra det bästa av situationen och ha så roligt det bara går. I morse när himlen var igenbommad av gråa moln och snön yrde runt knutarna igen fanns det inte en enda liten cell av mig som ville ut, ändå måste det ju göras med dagbarnen och jag tänkte det var lika bra att få det avklarat på en gång så vi slapp tänka mer på det sen.

Och vet ni vad, det blev så bra! Barnen började kasta snöboll på en mur vi har på baksidan, de upptäckte att snön fastnade och började prova att trycka fast mer och mer.

Det blev snögubbar på vägg och vi tyckte att de behövde målas, så ut med vattenfärger och penslar och jösses vad fantasin satte fart. Det var som om gubbarna fick egna personligheter och väcktes till liv mer och mer för varje liten färgklick och underbara historier växte fram med penseldragen!

Jag kan avslöja så mycket som att blod och bajs var den gemensamma nämnaren gubbarna emellan och barnen vek sig av skratt emellanåt.

Det som började som ett kallt och bistert måste artade sig alltså till något riktigt fint tack vare barnen och jag konstaterar bara än en gång att de vet bäst själva vad de behöver göra och lära. Let the kids lead!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/03/08/let-the-kids-lead/
Pinterest
Instagram

One thought on “Let the kids lead

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *