ALL POSTS, FAMILY

Moments to LIVE for

Vid vårt middagsbord, jag och mina tre killar, en enkel måltid, en helt vanlig vardagkväll, ändå en sån där oförklarligt fulländad stund. Det räcker så långt att bara vara där, tillåta oss att landa tillsammans och kunna dela trams och skratt, tankar om stort och smått, diskutera, filosofera och fantisera. Sånt där som vi sällan hinner komma tillräckligt till ro för att göra nu för tiden, men som jag ändå vet är något av det viktigaste.

Jag höll på att säga ”det är stunder värda att dö för” men det är naturligtvis precis tvärtom, stunder värda att leva för! Stunder som får en att känna att man lever, stunder som i all sin enkelhet nästan kan få en att tappa andan av lycka.

Tänk, det är så oerhört lite vi begär av livet egentligen, så lite vi behöver för att vara lyckliga, att vara tillsammans är nog, men i Sverige är det mycket.

Både som mamma och livskamrat är det kanske min allra viktigaste uppgift att skapa mer utrymme för just det här, möjligheten att vara tillsammans på riktigt, som regel och inte på undantag. Eller snarare rätten. Möjligheterna har vi redan skapat i och med mitt arbete som jag styr över själv och oftast sköter på hemmaplan. Men det spelar ingen roll längre, hur bra vi än ordnar det för oss, rätten att vara tillsammans har vi ändå inte i Sverige när barnen tvingas vara i skolan dag ut och dag in.

Vi har njutit den rätten i så många år och för bara ett par år sedan bestod hela livet av sådana där små breathtaking stunder värda att leva för. Just nu ser jag det som mitt livskall att ta oss tillbaka dit och som vanligt finns det ett utomordentligt citat för att förklara det hela:

 

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/03/07/moments-to-live-for/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *