ALL POSTS, SCHOOLING

Good habits

I helgen kunde vi ge oss ut i skidspåret min flicka och jag. Jag älskar att åka skidor, det är en sån strålande kombination av att vara utomhus i friska luften, i skogen och naturen samtidigt som jag får röra på mig, jag känner mig lalldeles lycklig, vild och fri och fulltankad till både kropp och själ när jag glider fram genom spåret. Nu har min flicka också fallit för det här och att få dela den känslan med henne gör förstås det hela bara ännu bättre!

Tillsammans är bättre!

Det är precis så här härligt jag vill att det ska vara att röra på sig, det är så här jag tror man lägger grunden för en sund inställning till motion och fysisk aktivitet. Positiva upplevelser ger goda vanor och blir en del av att leva hälsosamt och må bra. För mig är det målet inom allt vad skolämnet idrott och hälsa heter. Det enda som är riktigt viktigt egentligen. Om mina barn lyckas prestera bra, visa att de behärskar X antal sporter och får ett bra betyg i ämnet är i grund och botten helt oviktigt. Har de roligt under tiden så kan det ju ha en sin poäng, men så länge det inte hjälper dem att hitta sitt eget sätt att leva och andas rörelseglädje som följer med genom vardagen och livet så önskar jag faktiskt att de slapp bli bedömda och få betyg för sina prestationer.

Jag blir så glad varje gång vi hittar något som bidrar till den där glädjen, till att goda vanor växer fram och till att vi kommer närmare varandra på köpet. I det här fallet min flicka och jag. Men också hela familjen. På vintern har skridskor blivit vår familjegrej, helst på en riktigt genomfrusen sjö men ishuset funkar också. Vår sommar och höst cyklar vi och äntligen har alla så stora cyklar att vi faktiskt kommer någonvart. Vandring går väl lite sisådär, men det tar sig, mer och mer uppskattar vi att ägna oss åt det tillsammans. Klättring tror jag kan bli vår vår nästa hit.

Har du och din familj någon favoritakrivitet där ni rör på er och motionerar tillsammans?

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/02/06/skiing-with-my-girl/
Pinterest
Instagram

2 thoughts on “Good habits

    1. Anna, jag är faktiskt lite avundsjuk på era framgångsrika vandringar, med så små barn bådar det ju väldigt gott för framtiden. Fast våra är så stora så känns det som vi har långt kvar tills de klarar det lika bra som era. Och framförallt uppskattar det! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *