FAMILY, SCHOOLING

Mission completed

Vad som ser ut som ett par helt vanliga kartonger kan i själva verket vara något mycket, mycket mer.

Vem kan till exempel ana att det här är ett stort mission completed, ett underverk i form av timmar som dragit ut över dagar och veckor med tankearbete, samarbete, testande, konstruerande, konflikthantering,  försoningar, problemlösning, berättande, förklarande och förtydligande av idéer, kompromissande, skapande, frustrationer, kreativitet, nytänkande, lyssnande, omprövning, glädje, motoriska övningar, samspel och så slutligen tillfredställelsen att ha slutfört ett projekt. Tillsammans.

Jag är stolt över de här två. De har kämpat och jobbat för sin koja med takluckor och för att få den att hålla.

Att kunna samarbeta och samspela med andra är en sån stor och viktig sak att få träna på och lära sig. En syster eller en bror är någon som står en riktigt nära, och dem man står nära är också dem man har lättast att vara sig själv med och svårast att behärska sig inför. Det finns få som kan vara lika irriterande som ens syskon och inte många man vågar ta ut sitt dåliga humör och tålamod på som dem. Inom familjen kan man slappna av och släppa på spärrarna och det är så det ska vara. Jag tror att det på många sätt kan vara det svåraste som finns att samarbeta med just en syster. Och kan man samarbeta med sin bror tror jag man kan samarbeta med vem som helst. När man kan lösa svåra situationer på ett respektfullt sätt gentemot sina syskon tror jag man kommit en bit på väg. Övning ger färdighet och därför är tid tillsammans så viktig.

Därför har det varit en stor lycka att få finnas med vid sidan av det här bygget och se och höra hur syster och bror jobbar med hur de ska bemöta varandra för att kunna komma överens och driva sitt projekt framåt. Och därför är de här kartongerna så mycket mer än bara ett par lådor, det finns så många lärdomar inbyggda i den här kojan!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/02/05/mission-completed/
Pinterest
Instagram

One thought on “Mission completed

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *