ALL POSTS

Work

Idag börjar en period av intensivt arbete och jag vet inte riktigt hur länge den kommer att vara, men räknar med ett par månader. Och det känns bra.

Jag tar över min kollegas dagbarn medan hon är sjukskriven. Sju små barn kommer att finnas runt mig och på mig och kring mig och nästan i mig (jo, så uppslukande är det…) från morgon till kväll och av alla mina jobb så är det här mitt favoritjobb för att:

• det kommer hem till mig! Jag får vara och finnas här hemma för mina barn både före och efter skolan, jag får fortsätta dricka mitt morgonkaffe i min egen morgonmugg, kan lägga upp dagarna som jag vill och får leva och andas min hemmaluft precis som jag vill!

• det är en så fantastiskt fin och harmonisk grupp barn, det är en sådan glädje att få se och uppleva hur bra det kan fungera och jag har så mycket kärlek till de här barnen!

• mina barn tycker också det är roligt att ha dagbarnen här! Det blir ett sådant fint möte mellan dem, stora och små har verkligen något att ge varandra när de får vara tillsammans.

Att vara dagmamma är mycket glädje och stor frihet, på samma gång krävande och kvävande, man är totalt utelämnad åt föräldrarna och deras goda vilja. Allt det där vet jag. Och även om den verkligheten kommer att falla över mig fortare än kvickt så lättas den upp av att det bara är för en kort tid. Att veta att det finns ett slut ger mig alltid så mycket kraft!

I min lista och sammanfattning över 2017 skrev jag helt pessimistiskt att jag inte lyckats genomföra en enda positiv förändring under året. Det var inte riktigt rättvist när jag tänker efter. Det är faktiskt en enorm förändring till det bättre att kunna styra sitt jobb så här. För mig är det guld. Jag är min egen boss. Jag bestämmer själv var, när och hur mycket jag vill jobba och jag kan säga nej när jag inte behöver eller vill jobba mer på ett tag. Det var faktiskt precis en av de saker jag drömde om och hoppades på i januari förra året!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/01/24/work/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *