ALL POSTS, FAMILY, SCHOOLING

A song to grandpa

Min flicka älskar att skriva sånger. Hon hittar på texter och melodier och gärna med dans till också, mest hela tiden, men det blir oftast bara halvfärdigt. Några rader ord på ett papper som blir liggande, några strofer hon går och nynnar på i ett pat dagar, sen glöms de bort för något nytt. Därför var det extra roligt nu när farfar skulle fylla år och hon så gärna ville skriva en sång och sjunga för honom på festen. Det blev liksom anledningen att verkligen få till något på riktigt och hon har tagit det på stort allvar.

Lyrics in the making…

Under ett par veckor har hon jobbat med att få till en liten text som passar ihop med melodin hon valt, skrivit och skrivit om, nynnat och provat. Hon ordnade till och med ett möte med kyrkomusikern för att få hjälp med piano och arrangemang, och så har hon övat och övat och övat. Och längtat efter att få sjunga den för farfar och en stor publik (och kanske få bli lite kändis på kuppen…)

När det väl var dags igår var det väldigt pirrigt, men hon vågade och var så lycklig och nöjd efteråt.

Jag är så glad att hon fick gå därifrån med känslan av att ha gjort något fint för sin farfar, av att ha vågat, av att ha genomfört ett arbete från början till slut och fått se resultatet av det. Jag är så glad att det blev en sång på riktigt den här gången, att hon haft så roligt längs vägen och lärt sig så mycket. Jag är också tacksam till människorna vi har omkring oss, som låter barn ta plats och möter dem med respekt. Tänk vad  min flicka fått växa genom sitt lilla projekt! För mig är det här den bästa sortens skola, så otroligt många färdighetsövningar och ”skolämnen” inbakade i glädje och egen motivation, i mina ögon ett oslagbart sätt att lära och utvecklas. Mer skola av den sorten till all världens barn!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2018/01/21/a-song-to-grandpa/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *