FAMILY

Att worldschoola skolbarn

Att worldschoola skolbarn är inte så lätt. Faktiskt mycket svårare än jag trodde så här sedan skolan tagit vid, en termin har snart gått med alla mina tre i skolan och det är en trött mamma som väntar minst lika intensivt som barnen på att den ska ta slut.

Jag hade någon slags föreställning om att vi skulle kunna hitta på en massa roliga saker jag och barnen, var och varannan dag efter skolan, låta deras intressen ta oss ut på olika äventyr och in på olika ämnen och områden att att fördjupa sig i tillsammans, sådär sim vi alltid gjort. Men när allt drog igång i höstas var det som att vi nästan drunknade allihop. Inte var barnen sugna på äventyr efter många, långa timmar i skolan, de ville inget hellre än att bara vara hemma, koppla bort allt och helst försvinna in i någon spelvärld. Kanske ta med någon kompis hem och leka med ibland, och så gå på sina väl valda aktiviteter. Mer än så varken orkade eller hann vi egentligen med den här hösten och jag har känt mig rätt misslyckad som inte lyckats peppa mina ungar till lite mer utvecklande upptåg och påhitt. Inte klarat av att ge dem fler meningsfulla upplevelser och minnen att spara. Å andra sidan ser jag det som en sund reaktion på en stojig skolmiljö att vilja komma hem och vila, ladda, stänga av ett tag och jag kan inte känna annat än stor respekt för det behovet.

Jag har haft så svårt att acceptera att någon annan tagit på sig uppgiften att  avgöra vad mina tre ska få uppleva och utveckla, någon annan har tagit sig friheten att göra allt det där jag alltid älskat att göra med mina barn.   Medan jag har reducerats till att vara någon som ska se till att de kommer i tid, har frukost i magen och ordentliga kläder med sig har någon annan tagit sig rättigheten att göra allt det roliga. Ursäkta mig, men det är ju bara de tunga, tråkiga bitarna kvar! Att vara mamma har varit så otroligt mycket mer för mig och jag kan plötsligt förstå dem som tycker att det här med föräldraskap kanske inte var så tillfredställande ändå, när de flesta börjar köra det här racet redan efter ett eller ett par år med sitt lilla barn. Det är så himla trist och tomt att inte dela vardagen och också få allt det roliga tillsammans, och vet man inte om något annat som förälder så förstår jag om man inte tycker det är det roligaste man gjort!

Idag slutade skolan extra tidigt och även om vi inte tog oss längre än ut i trädgården så hade vi i alla fall roligt tillsammans under eftermiddagen och jag kände den där tillfredställelsen och ro i mammahjärtat för första gången på flera månader.

Pepparkaksbak, snöbollskrig och fotbollsmatch ute i mörkret kan liva upp även den tröttaste mamma!

Det är så härligt, ljuvligt, livgivande att få skratta ihop en stund. Åh vad jag saknar att dela dagarna med mina ungar!

Jullovet är inom räckhåll, hurra!!

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2017/12/11/att-worldschoola-skolbarn/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *