SCHOOLING

Don’t stop me now

Små, små stunder som den här betyder allt och säger allt.

Helgmorgon. Barnen har fått sova klart och vi måste inte iväg någonstans. Efter frukost är det som att allt hos dem vaknar till liv, de vet precis vad de vill göra och efter bara en liten stund av att plocka fram och hitta sin plats, sänker sig en stillhet över hela huset. Det är full koncentration och det enda som hörs är hur de småpratar lite då och då, hur den ena börjar nynna och hur den andra hänger på:

”Don’t stop me now, I’m having such a good time…”

Jag stannar till och bara lyssnar, tar in stunden som känns överväldigande fulländad. Om de bara visste hur rätt de har när de sjunger, om de visste vad det är de ber om och hur gärna jag vill ge det till dem! Jag vet. Jag vet ju att det är så här det ska vara. Jag vet hur bra det blir när de får följa sin egen rytm, använda den här stunden till det som är viktigt för dem just nu. Jag vet att alldeles för många dagar i veckan måste jag stoppa dem och sjasa iväg dem till skolan just när de vill och kan som allra mest. Om de bara visste hur mycket de där orden talar till mig i den stunden, påminner mig om vad som är riktigt och viktigt och övertygar mig om vilken väg som är den rätta att gå. Rakt in i mitt hjärta går den där sången, och jag vet att jag aldrig vill stoppa dem mer. Jag vet att jag måste fortsätta jobba för dem. För oss, och den vetskapen lägger sig som en varm filt om mitt hjärta.

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2017/10/22/dont-stop-me-now/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *