SCHOOLING

Från jord till bord med tolvåringen

I söndags var det bara tolvåringen, pappan, jag och den ljuvligaste höstsol man kan tänka sig. Vi tog oss ut i skogen för att plocka svamp, och fast vår stora kille trulade lite till en början så blev det riktigt bra i slutänden. Han visade sig ha sina svampögon i toppform och han blev muntrare och muntrare för varje trattkantarell mer än mig han hittade.

Pappan och tolvåringen utklassade mig, överlistade trattisarnas kamouflering och lärde sig var och hur de helst växer.

När vi kände att vi hade tillräckligt mycket svamp för en måltid gick vi hem och lagade lunch tillsammans.

Krämig pasta med smörstekta trattkantareller, parmesan och persilja från trädgårdslanden. För tolvåringen blev det lite en aha-upplevelse att bokstavligen få ta maten från jord till bord, vara med i varje steg och se hur det enklaste också kan vara det godaste. Och hur fint det är att få göra tillsammans!”

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2017/10/16/fran-jord-till-bord-med-tolvaringen/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *