ALL POSTS, MONEY

Små steg

Vilka stora förändringar vill du ha i ditt liv, och vilket litet steg kan du börja med?

Jag behöver den obegripligt stora förändringen att börja kunna försörja mig och hela min familj utan att vara bunden till en speciell plats. Kanske en baggis för någon men inte för mig. Enormt megagigantiskt känns det faktiskt.

Men idag har jag tagit ett sånt där litet steg, varit uppe på vinden och dammat av mina gamla jobbsaker, skakat liv i mitt gamla material, stakat ut en ny riktning för hur jag ska använda det och tänkt gång på gång att det kan inte vara något annat än rätt riktning.

Jag tänker att min ytterst lilla business där jag tar fram temalådor, hittills mest bara åt mina närmsta kollegor dagmammorna, som de hyr av mig och använder i sina barngrupper, ska få växa och bli något jag kan försörja mig på. Jag har så mycket bra material liggandes, det finns så många som skulle kunna ha glädje och nytta av det och att planera och tänka ut olika sätt att göra lärande enkelt och roligt är, som jag nämnt tidigare, bland det bästs jag vet. Det här är ett arbete jag kan ägna mig åt morgon, middag, kväll, vardag som helg, det ger mig så mycket glädje samtidigt som det kan vara till hjälp för någon annan och det är ju precis så jag tror att ett jobb behöver vara. Det är do what you love på högsta nivå. Och därför tänker jag att det måste vara den rätta riktningen för mig och därför sätter jag min tillit till att det här lilla, lilla steget ska vara början till min stora förändring.

Så jag avslutar min arbetsvecka med att trippa runt på tå, både av glädje över att ha gjort något och vara igång och börja satsa, av försiktighet och av otålighet. Allt på en gång. En bra känsla att ta med in i helgen.

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2017/10/13/sma-steg/
Pinterest
Instagram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *