ALL POSTS

Just do it!

Just do it! Bara gör det, säger dom. Alla dom där som vet för att dom redan gjort det, dom som lyckats förändra allt, bevisat att det går att forma och leva livet så som man vill.

Det är ett alldeles genomgående svar på vad man aldrig får glömma om man vill se förändring i sitt liv, all verkar vara överens, det finns inget viktigare än att bara göra det och att göra det nu -något litet, vad som helst, ta ett steg, börja. Bara gör det!

Så jag gör det. Jag samlar alla mina drömmar, allt det jag älskar och längtar efter i ett och samma paket, skickar ut det till världen runtomkring och ser vart det kan leda.

Jag drömmer om friheten att äga min tid, min och familjens. Jag älskar min familj och sätter den över allting annat, att få vara tillsammans med dem är det bästa. Jag älskar att få vara mina barns pedagog och lärare. Det absolut roligaste jag vet är att tänka ut vägar som leder rätt in i deras sinnen, väcker nyfikenhet, förklarar livet och världen på ett begripligt vis och låter oss upptäcka och utvecklas tillammans. Jag älskar att resa och att skriva. Och jag längtar efter att kunna ägna mig åt alla de här sakerna, alltihop på en gång, helhjärtat, att kunna försörja mig på det och leva av det.

Så jag börjar här och nu. Sätter mig och skriver om det jag brinner för, drömmer om och tror på, och hoppas att du som också längtar efter något mer ska hitta hit.

You can do it! säger dom också. Dom kunde göra det. Jag kan göra det. Och du kan göra det. Har du också en dröm, något som får ditt hjärta att banka extra hårt och gör att du känner dig levande, något du längtar efter att kunna ägna dig åt och leva av? Du kan göra det!

Jag säger inte att jag vet hur. Jag säger inte att jag har alla svaren. Jag ska ju själv hitta min väg och det här är bara början. Men jag tror att vi kan hjälpas åt, dela med oss av vad vi stöter på längs vägen och lära av varandra.

 

Dom säger:        ”Just do it! ”        ”You can do it! ”

Jag säger :  Let´s do it together!

 

Dela gärna din dröm här! Vad ligger dig allra varmast om hjärtat? Vad kämpar du med? Vad längtar du efter? Lämna en kommentar så kan vi hjälpas åt att ta ett steg och komma vidare!

 

~follow~share~like~
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://worldschoolersofsweden.se/2017/08/28/just-do-it/
Pinterest
Instagram

4 thoughts on “Just do it!

 1. Heeeeej! Alltså, det skulle likagärna kunnat vara jag som skrev den här texten. Ibland blir jag nästan förvirrad. Inte riktigt allt det konkreta praktiska dock, jag har bara ett barn och hon är 18 månader… så jag är inte där i den vardagen du beskriver. Men jag har fruktat den sedan jag kom på att jag ville ha barn. Och jag led otroligt mycket av att själv gå i skolan. Och vill inte det för min dotter. Både i praktiken och teorin/principen föraktar jag skolan på de grunder den är byggd i dagsläget. Har läst mycket om unschooling och vill hitta vägar precis som du, att leva i den frihet vi faktiskt har men inte vet hur vi ska använda. Jag är så förvirrad I samhället och hittar inte alls en plats som passar mig. Och jag har hittills varit för rädd för att bara kasta mig ut, trots att jag liksom du skriver att alla säger veet att det är det där lilla stora som ska till för att komma dit man vill! Jag har varit på väg så länge, stått på tröskeln och inte vågat bara för att jag inte ser hur det kommer bli i förlängningen. Men jag har satt ett år som mål nu på att komma iväg, så det är väl ungefär som hur du tidsmässigt ser på det? Jag kommer nog ha en lägenhet att hyra i handrahand ett år från årsskiftet i år, och under det året vill jag lösa alla första steg, praktiska saker för att nästa årsskifte,som planen är nu flytta till en jurta någonstans nära likasinnade och syssla med självförsörjning och något litet inkomstbringande, hjälpas åt med barnen, att unschoola, men även att resa runt och leva i allmänhet så att man kan komma runt skolplikten. Vet inte exakt hur ännu, som du skriver, det är väl mängder av lagar och regler att ta sig igenom. Vad underbart att ha hittat någon som är så nära i visionerna och som man kanske kan bolla tankar med! PS, syftade mycket på din andra text som länkade hit från, var det din blogg kanske? men även denna text! Bamsekram!

  1. Mathilde, vad jag är glad att du hittat hit! Välkommen! Ja, det är som du säger mycket förvirrande när man känner att man inte passar in och vill något helt annat än alla andra, något annat än det som ses som ”normalt”. Desto viktigare att vi hjälps åt med det här sökandet, att hitta andra som tänker likadant, för det man matar sig med blir på något vis ens verklighet. Omger man bara sig med människor som säger att det är omöjligt att förändra någonting i livet så stannar man troligen där, omger man sig med människor som tror och vill och visar att det går så blir det den naturliga utvecklingen. Vad roligt att du är inne på liknande tankar, smart att planera för ett annat slags liv redan från början 😉 Ja, jag hoppas att vi ska kunna komma iväg någon gång nästa sommar, har du någon tanke om vart du vill ta vägen? Var du vill ha din lilla jurta? 🙂 Jag skulle vilja börja i Europa, sedan Sydostasien över vintern och tillbaka till Europa till våren och så Sverige under sommaren…
   Ett annat liv är inte min blogg, men jag har glädjen att få skriva där, roligt att du läser!
   Kram

 2. Vilket bra initiativ- det här forumet! jag är mamma till tre barn och känner igen mig mycket i det du skriver. äldsta är 10 och yngsta 10 mån. jag slits mellan det som är bra i skolan och vardagen här hemma och det som inte är det. älskar friheten och det fria lärandet som blir när man är tillsammans som familj och upptäcker
  och upplever tillsammans. håller med dig i det du skriver! försöker hitta en
  väg ut. vill inte lämna Sverige för gott.
  finns en liten rädsla inom mig som är
  osäker på om jag skulle kunna ge dem
  den kunskap de behöver genom
  hemundervisning.

  1. Hej du likasinnade! Åh vad jag är glad att du är här, nu är vi åtminstone två som kan hjälpas åt! Vi vill inte heller lämna Sverige för gott, det finns så mycket här som vi älskar, och möjligheten att komma tillbaka är nog en förutsättning för att resten av min familj ska kunna tänka sig att ge sig iväg. Vi måste kunna prova utan att bränna alla broar och det är just de vägarna jag letar efter. Osäkerheten över på om man kommer att räcka till som ”lärare” tror jag alla mer eller mindre bär på både innan och emellanåt under vägen, men även här tänker jag att man kan hjälpa och stötta varandra massor. Jag har fått ett paket på posten idag, en väldigt spännande bok som jag tror kommer vara till stor hjälp och ge trygghet på just det här området. Jag lovar att dela med mig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *